EURO 2020: Magyarország az élmezőnyben a jegyigénylésben

2019. június. 21., 19:04   |    

EURO 2020: Magyarország az élmezőnyben a jegyigénylésben

Több mint 4,5 millió jegyigénylés érkezett a 2020-as Eb-re az UEFA-hoz a jegyértékesítési időszak első hetében.

2020-ban 12 ország egy-egy városa ad otthont az eddigi legnagyobb, leggrandiózusabb Európa-bajnokságnak. Az érdeklődés óriási az esemény iránt, az első héten több mint 4,5 millió jegyigénylést adtak le a szurkolók az UEFA jegyértékesítő rendszerén keresztül. Az UEFA tájékoztatása szerint a legtöbb igénylés Angliából, Németországból, Oroszországból, Magyarországról, Hollandiából és Dániából érkezett. A meccsek közül a legtöbb jegyigénylést a londoni döntőre regisztrálta az európai szövetség.
 
Az UEFA legfontosabb célja, hogy a 2020-as Európa-bajnokságon közelebb hozza a szurkolókhoz a labdarúgást, mint korábban bármikor, ezért nem egy vagy két, hanem tizenkét ország tizenkét városa rendez mérkőzéseket a tornán, köztük Budapest, amely a hamarosan elkészülő Puskás Arénával lesz az egyik házigazda. Amennyiben a magyar válogatott kijut az Eb-re, két csoportmérkőzését biztosan Budapesten játssza majd.
 
Az UEFA 3 millió jegyet értékesít a 2020. június 12-én kezdődő eseményre. Az első jegyigénylési időszak július 12-ig tart, a szurkolók számára ez az értékesítési szakasz jelenti a legnagyobb esélyt arra, hogy belépőkhöz jussanak az Európa-bajnokságra. Az igényléseket a fenti időpontig az UEFA magyar nyelvű jegyigénylő oldalán lehet leadni. 

Egy évvel az Eb előtt elkezdődött a jegyigénylés

Egy évvel az Eb előtt elkezdődött a jegyigénylés

Egy hónapon keresztül adhatják le jegyigényeiket a szurkolók a 2020-as Európa-bajnokság mérkőzéseire. A találkozókra három árkategóriában lehet belépőket váltani. Hogy ki jut jegyhez, azt az UEFA sorsolja ki az igénylők között.

Tovább

 
Ha egy mérkőzésre több igénylés érkezik, mint amennyit az UEFA ki tud elégíteni, akkor sorsolással dől el, hogy ki vásárolhat a belépőkből. A megnyert, de ki nem fizetett jegyeket a sorsoláson sikertelenül járó szurkolók kapják meg. A szurkolók legkésőbb augusztusig megtudják, hogy sikerrel jártak-e a sorsoláson.

A jegyigénylés mellett továbbra is várják az önkéntesek jelentkezését. Aki egy életre szóló élménnyel szeretne gazdagodni, a http://euro2020.mlsz.hu/onkentes oldalon tudja leadni jelentkezését.
 

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS