Elsőként az MLSZ-t látogatta meg a Halhatatlanok Klubjának új elnöke

2020. augusztus. 26., 15:12   |    

Elsőként az MLSZ-t látogatta meg a Halhatatlanok Klubjának új elnöke

Legendás magyar sportolók, köztük labdarúgók dolgoznak azon, hogy a fiatalok elé jó példát állítva, saját tapasztalataikat megosztva segítsék – elsősorban - az utánpótláskorosztályok fejlődését. A Halhatatlanok Klubjának új vezetősége Berzi Sándor MLSZ-alelnökkel egyeztetett az együttműködési lehetőségekről.

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete új vezetősége tett látogatást a Magyar Labdarúgó Szövetségnél, ahol Berzi Sándor alelnök fogadta Nagy Tímeát, kétszeres olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőrözőt, az egyesület új elnökét, valamint Füleky András adminisztratív igazgatót. A látogatás célja az volt, hogy a két testület vezetői egyeztessenek a jövőbeni együttműködési lehetőségekről. 

 Kárpáti György halála után az Egyesület új elnököt választott Nagy Tímea személyében, és az első sportszövetség, amit vele meglátogattunk, a Magyar Labdarúgó Szövetség. Egyesületünknek mindig is voltak labdarúgó tagjai, jelenleg Dunai Antal képviseli a futballistákat – mondta Füleky András az mlsz.hu kérdésére. – Az egyesület küldetése, hogy legendáink átadják a fiataloknak azokat az értékeiket, amiket az új generációk elé példaként lehet állítani. Ezért járjuk velük az országot, iskolákat, közösségeket, sporteseményeket, ahol tagjaink mesélnek az életükről, döntéseikről, hogy miként egyeztették össze a sportot a tanulással, hiszen mindannyian tanult emberek, akik az élet több területén is megállták a helyüket. 

A Halhatatlanok Klubjának tagja volt a labdarúgók közül Puskás Ferenc, Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Bozsik József, Hidegkuti Nándor, Albert Flórián és Sándor Károly is. A jelenlegi tagságot pedig mások mellett olyan sportnagyságok alkotják, mint Egerszegi Krisztina, Polgár Judit, Fa Nándor vagy Kásás Tamás. Az egyesület mindig 21 főből áll, amikor pedig erre szükség van, a közösség választja ki, ki csatlakozzon hozzájuk. 

– Idáig mi kaptunk a sporttól, most vissza szeretnénk adni valamit. Szeretnénk az utánpótlás sportolókat motiválni, megmutatni nekik, mi adott esetben hogyan álltunk fel a kudarcból, mikor mi volt segítségünkre, hátha épp ebből tudnak erőt meríteni. Örömmel adunk bárkinek segítséget, tanácsot, aki megkeres minket, talán tudunk olyat mondani, ami a fiatalok fejlődését elősegíti – mondta a frissen megválasztott elnök, Nagy Tímea.

Az MLSZ részéről Berzi Sándor pedig úgy fogalmazott, az MLSZ számára nagyon fontos a két szervezet szoros együttműködése.

– Nagy örömmel vettük a kezdeményezést, fontosnak tartjuk, hogy élő kapcsolat legyen köztünk. Az MLSZ, mint az ország legnagyobb sportági szövetsége teljes mértékben egyetért a Halhatatlanok Klubjának célkitűzéseivel és kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa ezen célok megvalósulását – fogalmazott az MLSZ alelnöke.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS