Eljárás indult a pályára beugró szurkolók ügyében

2018. december. 07., 09:30   |    

Eljárás indult a pályára beugró szurkolók ügyében

A novemberi Magyarország-Észtország Nemzetek Ligája-mérkőzés közben két szurkoló is befutott a pályára. Mindkettőjük ellen eljárás indult, súlyos büntetésekre számíthatnak.

Az egyik esetben egy észt szurkoló futott be a pályára, a másikban esetben egy hazai drukker sértette meg ilyen módon a pályarendszabályokat.
A két szurkoló pályára rohanásáról videófelvétel készült, a rendezők mindkettőjüket elfogták, azonnal eltávolították a stadionból, és átadták őket a rendőrségnek, ezt követően eljárás indult ellenük.

A nézőktől elzárt területekre engedély nélkül beugró, beszaladó szurkolókkal szemben a MLSZ, eddigi gyakorlatának megfelelően, a pályarendszabályok és a hatályos magyar jogszabályok értelmében jár el. A pályára futás a BTK-ban (340.§, rendbontás vétsége) nevesítve van, a törvény két évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti az elkövetőt. A MLSZ a saját szervezésű rendezvényeiről azonnal kizárja a pályára befutó személyeket, a bíróság pedig az elindult eljárás végén mellékbüntetésként eltiltja őket más sportrendezvények látogatásától.

A magyar-észt mérkőzésen történt két esetben is megtörténtek a fenti intézkedések, a hatósági eljárások a rendelkezésre álló adatok és bizonyítékok alapján hamarosan lezárulnak. Az eljárások lefolytatásában az ügyészség és a bíróság is közreműködik, a törvényi szankciókat következetesen alkalmazva.

Fontos kiemelni, hogy amennyiben az MLSZ büntetést kap a pályára történt befutás miatt, akkor továbbhárítja azt a szabályszegést elkövető személyekre, mint ahogyan a Magyarország–Hollandia mérkőzés esetében is történt korábban.


Címkék:

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS