Edzőképzés: világhírű szakembertől tanulhattak a hallgatók

2023. március. 08., 21:26   |    

Edzőképzés: világhírű szakembertől tanulhattak a hallgatók

A hét elején újabb szakaszához érkezett az MLSZ Pro-licences edzőképzése, melynek már az első napján is illusztris vendéget kérdezhettek a résztvevők Löw Zsolt személyében, a keddi napon pedig Roy Hodgsont, aki 2010-ben a Gera Zoltánnal felálló Európa-liga-döntős Fulham vezetőedzője volt, de sikeres pályafutása során a Liverpool, a West Bromwich Albion valamint a svájci és a finn válogatott szövetségi kapitányaként is tevékenykedett.

Az angol szakember, aki a Fulhamet EL-döntőig, a svájci válogatottat pedig 29 év után világbajnoki szereplésig vezette, nem egyedül érkezett Budapestre, hanem korábbi kollégájával, Barry Simmondsszal, aki hosszú éveken át segítette a munkáját. Barry Simmonds vezetőedzőként, vezető scoutként és más egyéb sportvezetői szerepkörben is dolgozott, de a nevéhez fűződik például Moussa Dembelé Fulhamhez igazolása is.

A két szakember lebilincselő előadást tartott a Pro-licences tanfolyam résztvevőinek, akik természetesen kérdezhettek is a vendégektől. Erre az mlsz.hu-nak is volt lehetősége, a két szakember pedig a képzés tapasztalatairól, az edzői feladatok fejlődéséről és természetesen a magyar válogatottról is beszélt. Roy Hodgsont arra is megkértük, meséljen az U21-es válogatott szövetségi edzőjével, Gera Zoltánnal közös időszakáról is. 

Meglátogatta kollégája előadását dr. Mezey György, korábbi magyar szövetségi kapitány is, aki az UEFA szakmai paneljében együtt dolgozott az angol szakemberrel. 


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS