Célegyenesben a női BL-döntő

2019. február. 22., 14:57   |    

Célegyenesben a női BL-döntő

Az UEFA és az MLSZ szakemberei helyszínbejárást tartottak a Groupama Arénában a héten. A május 18-i női Bajnokok Ligája-döntő előtt ez volt az Európai Szövetség utolsó terepszemléje.

Húsz fővel érkezett hazánkba az UEFA delegáció, amely csütörtökön és pénteken a női Bajnokok Ligája-döntő helyszínét, a Groupama Arénát mérte fel és a szervezéssel kapcsolatos kérdésekben egyeztetett a Magyar Labdarúgó Szövetség képviselőivel, valamint a projekt külsős résztvevőivel.

A kétnapos bejárás az eddigi legnagyobb UEFA-látogatás volt a május 18-i fináléval kapcsolatban.

A témák között volt a beléptetés, különös tekintettel a fogyatékkal élőkre. Tárgyaltak a főszponzorokkal, szó volt a biztonsági kérdésekről, médiakiszolgálásról, a jegyértékesítésről a tévéközvetítésről, kábelezésről, frekvenciahasználatról, a költségvetésről és a megnyitóünnepségről is.

A trófea már Budapesten van. A döntőben Európa két legerősebb csapata fog megküzdeni érte. 

A jegyértékesítés is szóba került, hamarosan kiderül, hogyan lehet jegyet vásárolni és mennyibe fognak kerülni a belépők. 

A következő esemény a női BL-döntővel kapcsolatban március elején várható.

A végső győzelemért jelenleg nyolc csapat van versenyben (Bayern München, Barcelona, Slavia Praha, LSK Kvinner, Lyon, Wolfsburg, Chelsea, Paris Saint-Germain). A döntő párosítása április végén alakul ki, ez után a két csapat képviselete Budapestre látogat.

Elindult az Önkéntes Program a Női Bajnokok Ligája döntőjére!

Elindult az Önkéntes Program a Női Bajnokok Ligája döntőjére!

Magyarország egyre professzionálisabb a nagy sportrendezvények szervezésében, ugyanis a magyar főváros évről évre több és több kiemelt sporteseménynek ad otthont. Egy sikeres rendezvény megvalósítása jelentős mértékben függ az önkéntesektől, akik a rendezvény arcai és mozgatórugói, szerepük megkérdőjelezhetetlen.

Tovább


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS