Budapesti UEFA-kongresszus: több részlet véglegesítés előtt

2016. január. 18., 16:43   |

Budapesti UEFA-kongresszus: több részlet véglegesítés előtt

Május 3-án ismét Budapest ad otthont az európai szövetség, az UEFA éves rendes kongresszusának.

Az UEFA tíz évvel ezelőtt, 2006-ban tartotta legutóbbi rendes kongresszusát a magyar fővárosban, azóta egyszer, 2012-ben már a FIFA is megtartotta Budapesten éves konferenciáját. Idén ismét Budapestre érkeznek az UEFA vezetői, május 3-án a kontinens 450 sportvezetője ülésezik Magyarországon, ez lesz az európai szövetség 40. kongresszusa. Május első napjaiban az UEFA bizottságai, köztük a szervezet legmagasabb rangú testülete, a végrehajtó bizottság is fővárosunkban ülésezik.

Egy ilyen nagyszabású esemény előkészületei több hónapot vesznek igénybe, ennek megfelelően a Magyar Labdarúgó Szövetség még tavaly megkezdte a szervezést, az eddigi munka eredményeiről a múlt hét második felében győződött meg az UEFA Budapestre látogató delegációja. Az európai szövetség adminisztrációjának néhány vezetője, illetve a szervezőbizottság tagjai magyarországi látogatásuk során egyeztettek Berzi Sándorral, az MLSZ-alelnökével és Huszár Istvánnal, a nemzetközi osztály vezetőjével, valamint bejárták a kongresszus tervezett helyszíneit.

Az egyeztetéseket követően, a következő napokban gőzerővel folytatódnak az előkészületek, az UEFA-delegáció február 8-án esedékes újabb látogatása során már több fontos részletet véglegesítenek a felek.