Biztonsági konferenciát rendezett a szövetség

2023. december. 13., 11:05   |    

Biztonsági konferenciát rendezett a szövetség

A Magyar Labdarúgó Szövetség - részben a Sporttörvény vonatkozó előírásainak eleget téve - minden évben továbbképzést tart az NB I-es és az NB II-es biztonsági vezetők részére. Az idei konferenciára a hét elején került sor.

A résztvevők iránymutatást kaptak a jogszabályi követelmények gyakorlatba történő átültetéséhez, valamint szakemberek (a rendőrség képviselői, a MLSZ Biztonsági Bizottsága, a MLSZ biztonsági ellenőrei, ügyészség és a bíróság sportrendészettel foglalkozó specialistái) bevonásával kiértékelték az előző évadban történt szakmai eseteket.

Az előadások között egy összehasonlító-elemző értékelés is volt, Berki Benjámin biztonsági szakreferens, az UEFA biztonsági ellenőri testületének tagja prezentációjában az őszi UEFA-csoportmérkőzések során megszerzett nemzetközi ellenőri tapasztalatait hasonlította össze a hazai ellenőrzési struktúrával.

A szakemberek megállapításai szerint a magyar stadionokban jelenleg nincsenek biztonsági szempontból aggasztó, agresszív, erőszakos cselekmények, a szurkolók biztonságos körülmények között tudják megtekinteni a mérkőzéseket. Az Európa egyes országaiban jelenleg tapasztalható, sokszor rendkívül agresszív és erőszakos szurkolói viselkedési formák nem törtek be Magyarországra, a cél pedig az, hogy ilyen jelenségek ne is jellemezzék a magyar stadionokat, amit az egyre erősödő szakmai összefogás biztosíthat.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS