Kimagasló minőségű pályák karbantartására fordítja a szövetség az UEFA támogatását

2024. április. 15., 11:57   |    

Kimagasló minőségű pályák karbantartására fordítja a szövetség az UEFA támogatását

Az UEFA HatTrick fejlesztési program által a Magyar Labdarúgó Szövetség 860 000 euró támogatást kapott, amit a szövetség a Telki Edzőközpont gépparkjának a bővítésére használt fel.

A Telki Edzőközpont területének megnövelése – az 5,6 hektárnyi területhez az elmúlt években 10 hektárnyi területet csatoltak hozzá – szükségessé tette a pályák karbantartását végző géppark bővítését is.

Mivel az edzőközpont szívét a pályák képezik, ezért az MLSZ különös figyelmet fordít arra, hogy a lehető legjobb minőségűeket biztosítsa belőlük a válogatottak számára. Az edzőcentrum sportpályái, valamint a hozzájuk tartozó parkfelületek ápolását Czuppon Péter ügyvezetővel együttműködve Török Zoltán és további 5 kertész végzi.

Telkiben 5 hektár élőfüves pályaterület van, ami 5 darab, az UEFA előírásának megfelelő méretű pályát, valamint egy 50x60 méteres kapusedzőpályát jelent. Ezenkívül az edzőközpont még egy nagy és egy kis méretű műfüves, egy strandfoci-, egy streetball- és egy lábteniszpályával, valamint egy sportcsarnokkal rendelkezik.

Az UEFA-támogatásnak köszönhetően az MLSZ olyan gépcsomagot szerzett be, amelyhez 4 darab hengerkéses és 6 darab függőleges tengelyű fűnyíró (amelyből 2 darab legmodernebb elektromos stadionnyírógép), 3 darab nagy teljesítményű talajlazító adapter (a korábbi technológiával egy pályának a talajlazítása 6,5-7 órát vett igénybe, ami az új adapterekkel 4,5 órára csökkent), 4 darab a régieknél sokkal jobb teljesítményű traktor, valamint permetezők, parkápolási gépek, sövénynyírók tartoznak. Az UEFA hozzájárulásának köszönhetően a Telkiben készülő válogatottak még jobb körülmények között készülhetnek soros feladataikra.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS