Az MLSZ nem asszisztál TAO-pénzek eltüntetéséhez

2018. szeptember. 12., 13:36   |    

Az MLSZ nem asszisztál TAO-pénzek eltüntetéséhez

Az MLSZ szigorúan ellenőrzi a labdarúgásba kerülő TAO-pénzek felhasználását és szabályosságát. Csak azok kaphatnak újabb támogatást, akik szabályosan elszámolnak a kiutalt összegekkel. A nemzetközi és hazai támogatási rendszerekkel összevetve a labdarúgás TAO-jában alacsony a szabálytalanságok száma és mértéke. Minden olyan esetben, amikor felvetődik a csalás gyanúja, szigorúan lép fel a szövetség, és ahol indokolt, ott visszafizetteti a pénzeket és/vagy 1-3 évre kizárja az érintett a rendszerből.

Mindezt annak kapcsán érdemes leszögezni, hogy egy internetes oldalon azt állították: „Az MLSZ asszisztálásával tűnt el a tao-pénzzel a fideszes polgármester”, és úgy állítják be írásukban, mintha a szövetség nem lenne tudatában az esetleges visszaéléseknek, sőt asszisztál azokhoz. Ezzel szemben a szövetség folyamatos és alapos TAO-ellenőrzési rendszert működtet. Az egyébként nem túl nagy számú esetben a sportszervezetek kijavítják a hibákat, visszafizetik a szabálytalanul felhasznált támogatásokat, a súlyosabb esetekben pedig kizárásra kerül az érintett egyesület: az elmúlt években 48 szervezet esett el ilyen okból a TAO-zás lehetőségétől. A pályázatok és a kizártak listája is nyilvános és transzparens, az MLSZ honlapján megtekinthető. Jogtalan felhasználás címen eddig 2,2 milliárd forint visszafizetését írta elő a szövetég, amely egyrészt felhívja a figyelmet a szigorú ellenőrzés szükségességére, másrészt nemzetközi és hazai összevetésben elfogadhatóan alacsony aránynak minősül.

Mivel a cikk fő üzenete a fentiek szerint teljességgel valótlan, és a cikk részleteiben számos alaptalan, téves megállapítást tartalmazott, így az MLSZ – a félretájékoztatás elkerülése érdekében – felszólította az oldalt a szöveg haladéktalan eltávolítására. A valóság ugyanis, aminek cáfolatát a szerkesztőség nem tudta bizonyítani, hogy minden olyan esetben, amikor egy pályázó képtelen elszámolni a pénzek felhasználásával, a szövetség az összeg teljes visszafizetését rendeli el, és súlyos, indokolt esetben a sportszervezetet kizárja a TAO-rendszerből.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS