Az MLSZ továbbra is elkötelezett a rasszizmus elleni harcban

2018. szeptember. 28., 14:08   |    

Az MLSZ továbbra is elkötelezett a rasszizmus elleni harcban

Ezen a héten Rómában tartották az Európai Unió Erasmus+ programja keretében kiírt 1. BRISWA-projekt nemzetközi zárókonferenciáját. A tizennyolc hónapos, 2017 februárjában kezdődött rendezvénysorozat célja a rasszizmus és a diszkrimináció elleni további fellépés a futballban.

A pályázat megvalósítója az olasz, a szerb, a görög, a bolgár és a román sportszervezetek és labdarúgó-akadémiák mellett a Debreceni Honvéd Sport Egyesület, ismertebb nevén a Debreceni Olasz Focisuli volt.

A workshopon előadást tartott – többek között – Mauro Balata, az olasz Serie B liga elnöke, és Dr. Stefano Armenia projektmenedzser.

Magyar részről Kovács Szilveszter, az MLSZ Grassroots igazgatója, és Vámos Tibor, az MLSZ Grassroots, Fair Play és Kisebbségi Bizottságának elnöke szólalt fel a konferencián.

Hegedűs Gábor, a debreceni egyesület szakosztályigazgatója elmondta, hogy a BRISWA-program azért volt sikeres, mert a különböző országok szakemberei ismertették meg egymással a Fair Play elv népszerűsítése és a megkülönböztetés elleni küzdelem tapasztalatait. Kiemelte, hogy a rendezvénysorozat egyik legsikeresebb eseménye a Debrecenben, tavaly szeptemberben lezajlott találkozó volt.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS