A Labdarúgás Napját ünnepelték a magyar futball nagyjai

2019. november. 22., 15:14   |    

A Labdarúgás Napját ünnepelték a magyar futball nagyjai

Immár több mint huszonöt éves hagyomány, hogy a 6:3-as londoni siker évfordulóján, a Magyar Labdarúgás Napján a korábbi válogatott játékosok és szövetségi kapitányok közösen emlékeznek vissza az elmúlt esztendő eseményire.

A szövetség idén néhány nappal előrehozta a korábbi futballisták közös ünneplését, így a november 25-i évforduló előtt, pénteken délben gyűltek össze labdarúgásunk nagyjai az Aréna Hotel különtermében. A résztvevők megemlékeztek az előző évi labdarúgás napja óta elhunyt sporttársaikról, megtekintették az elmúlt egy év válogatott góljait.

Berzi Sándor alelnök köszöntőjében elmondta, Csányi Sándor MLSZ-elnök, Vági Márton főtitkár és Marco Rossi szövetségi kapitány az Eb-pótselejtező sorsolásán vesz részt Nyonban, ezért ők ezúttal nem lehettek jelen az ünnepségen. 

Az MLSZ alelnöke külön köszöntötte a szép számban megjelent egykori női válogatott játékosokat, és méltatta a Puskás Arénát és külön a tervező Skardelli Györgyöt valamint a stadionban helyet kapott megújult emlékművet. Az év legfontosabb eseményei között szót ejtett utánpótláscsapataink idei teljesítményéről, megemlítette a sikeres női BL-döntő rendezést, valamint röviden értékelte a férfi A-válogatott teljesítményét is. Berzi Sándor ezt követően átadta a Magyar Olimpiai Bizottság által odaítélt életműdíjat Göröcs Jánosnak, aki csütörtökön nem tudta átvenni az elismerést a MOB-tól.

Végezetül bemutatta a Meggypiros Mezben című könyvet is, amely számba veszi az 1902 és 2019 között a férfi válogatottban pályára lépett játékosokat. Az összejövetel végén a Blahalouisiana zenekar tagjai szórakoztatták a vendégeket, majd az ebéd után jó hangulatú beszélgetés következett a jelenlevők felidézték a legemlékezetesebb anekdotákat, sztorikat a régmúltból és az elmúlt időszakból egyaránt.

 


FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS