U18: a hajrában lőttek győztes gólt a portugálok

2018. február. 12., 22:37   |    

U18: a hajrában lőttek győztes gólt a portugálok

A magyar U18-as válogatott első idei mérkőzését Portugáliában játszotta le.

A 2000-es születésű játékosokból álló korosztály legjobbjai tavaly az U17-es Európa-bajnokságon vettek részt, idén ősszel pedig már az U19-es Eb-selejtezőket kezdik meg (sőt, többen közülük eséllyel pályáznak a tavaszi U19-es Eb-elitkörben való részvételre is az egy évvel idősebbek között). A válogatottra váró őszi tétmeccsekre való felkészülés már elkezdődött, méghozzá egy portugáliai összetartással.

A Portóba utazó keret összetétele alig hasonlított a horvátországi Eb-n szerepelt csapatéra, többen most először kaptak meghívót korosztályos válogatottba, a tavalyi Eb alapemberei közül ezúttal csak Csoboth Kevin, Kovács Krisztián és Bolla Gergő volt ott a házigazdák elleni keddi kezdőben. A mostani összetartás a játékosok számára jó alkalom arra is, hogy bizonyítsák: akár már a márciusi U19-es Eb-elitkörben számíthat rájuk a szakmai stáb, hiszen az egy évvel idősebbek válogatottját irányító Németh Antal vezetésével utazott el Portugáliába a csapat.

A Bragában rendezett hétfői mérkőzés első félidejében a portugálok irányították a játékot, de egy-két kisebb lehetőségen és néhány átlövésen kívül nem alakítottak ki veszélyt a kapunk előtt. A fordulás után bátrabb játékkal rukkolt elő a magyar csapat, és ennek néhány nagy helyzet lett az eredménye, a befejezések azonban nem sikerültek, egy alkalommal a kapufa mentette meg a portugálokat. A 86. percben a hazaiak eldöntötték a mérkőzést, a jobbösszekötő helyéről vették be Deczki Máté kapuját, beállítva az 1-0-ás végeredményt. A két csapat szerdán ismét megmérkőzik egymással.

- Azt kaptuk, amire számítottunk a portugáloktól, a nagyobb nehézséget az jelentette, hogy nem volt elég időnk a felkészülésre, hosszú utazás és egyetlen edzés után léptünk pályára - értékelt az mlsz.hu-nak Németh Antal. - Az első félidőben a portugálok birtokolták többet a labdát, mi a második félidőre éreztünk rá arra, hogy lehet esélyünk akár a győzelemre is. Megvolt a lehetőségünk a gólszerzésre, sajnos a helyzeteink kimaradtak, a végén pedig a portugálok lőtték be a győztes gólt. Ezzel az összetartással elkezdtük az októberi selejtezőkre való felkészülést, és azt a kiválasztási folyamatot, melynek végén összeáll az Eb-selejtezős keretünk. Több új játékost is meg tudtunk nézni, mások az eggyel idősebbek között, az U19-es válogatottban mutathatták és mutathatják meg a későbbiekben magukat, illetve vannak olyanok is a bő keretben, akik klubcsapatuk edzőtáborozása miatt nem tudtak velünk tartani. Egyelőre az út elején járunk, de remélhetőleg folyamatosan javul majd a játékunk, amihez a mostanihoz hasonló, erős ellenfelekkel vívott nemzetközi mérkőzések nagyban hozzájárulnak majd.

Portugália-Magyarország 1-0 (0-0)
Magyarország: Laky László (Deczki Máté, 62.) - Molnár Dominik, Temesvári Attila, Bolla Gergő, Zeke Márió - Kovács Krisztián, Szilágyi Adrián (Szánthó Regő, 75.) - Kiss Tamás, Szendrei Norbert (Terbe Botond, 62.), Csoboth Kevin (Horváth Olivér, 81.) - Tóth Zoltán (Németh Ádám, 46.)


Az U18-as válogatott kerete:

Kapusok:

Deczki Máté (Stoke City)
Laky László (PFLA)

Védők:

Molnár Dominik (Videoton FC)
Horgosi Donát (Szolnok)
Bolla Gergő (Illés Akadémia)
Zeke Márió (Videoton FC)
Terbe Botond (Kecskemét)
Temesvári Attila (Honvéd FC)
Orosz Marcell (DVTK)

Középpályások:

Kovács Krisztián (ETO FC Győr)
Szendrei Norbert (Budapest Honvéd)
Szilágyi Adrián (Illés Akadémia)
Szánthó Regő (ETO FC Győr)
Bach Botond (Zwickau)

Támadók:

Horváth Olivér (Ajax)
Csoboth Kevin (Benfica)
Babinszky Bence (MTK Budapest)
Kiss Tamás (Haladás)
Tóth Zoltán (MTK Budapest)
Németh Ádám (MTK Budapest)


A hírkategória további hírei

Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

Szövetség
Végső búcsút vettek Müller Sándortól

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS