70 éves Studniczky Ferenc

2023. december. 09., 12:24   |

70 éves Studniczky Ferenc

Ma ünnepli 70. születésnapját Studniczky Ferenc, sportvezető, villamosmérnök, közgazdász.

A sport területén rendkívüli tapasztalatokkal bíró sportvezető, korábban több sportági szakszövetségben dolgozott. Legnagyobb sikereit a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkáraként, 2003-tól a szövetség elnökeként érte el, majd később a Budapest Sportcsarnok igazgatójaként és az Országos Testnevelési és Sporthivatal gazdasági ügyekért felelős elnökhelyetteseként vett részt az állami sportirányításban. A széles látókörű, nagy munkabírású sportvezető 2010 szeptemberében az MLSZ versenybizottságának elnöke lett, ezt a feladatkörét azóta is nagy hozzáértéssel látja el. Emellett irányítója és motorja volt a Budapesti Pályafejlesztési Programnak, mely jelentős szerepet játszott a budapesti infrastruktúra teljes megújulásban.

Studniczky Ferenc a gazdasági életben is sikereket ért el, 2002-es alakulásától kezdve 2020-ig – nyugdíjba vonulásáig - irányította az OTP Egészségpénztárat, részt vett a pénztár koncepciójának kialakításában, a szervezet felépítésében és működtetésében.

Címkék: