2019 legjobbjaira szavaznak a sportújságírók

2020. január. 01., 19:39   |

2019 legjobbjaira szavaznak a sportújságírók

Megkezdődött az internetes szavazás 2019 legjobb sportolóira. Az MSÚSZ-tagok 62. alkalommal voksolhatnak, idén is külön kategóriában lehet szavazni az év női és férfi labdarúgójára.

Az M4 Sport – Az Év Sportolója 2019 gálát az immár hagyományos, az esemény rangjához méltó helyszínen, élő televíziós közvetítés keretében 2020. január 16-án, csütörtökön 20 órától a Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége.

Idén is külön lehet szavazni az év férfi és női labdarúgójára, és egy általános kategóriában is érintett a futball: Az Év csapata kategóriában a Ferencvárosnak van esélye a győzelemre, köszönhetően annak, hogy a zöld-fehérek a magyar labdarúgó-bajnokság megnyerése után bejutottak az Európa-liga csoportkörébe, és ott is nagyszerűen helytálltak.

A jelöltek listája ITT olvasható.

Az Év góljára az M4 Sport honlapján december 23-tól, hétfőtől voksolhatnak az MSÚSZ és a Magyar Labdarúgó-szövetség által felkért szakmai zsűri összeállította 10-es listára a szurkolók, így kialakul a legjobb három mezőnye, de az eddigiektől eltérően a győztest a szakmai zsűri választja ki, átvéve a FIFA Puskás-díj odaítélésének az idén bevezetett gyakorlatát.