Mindenki, aki május 1.-ig betöltötte 18. életévét és legalább kezdő társalgási szinten beszél angolul. Az Önkéntes Program nyitva áll mindenki előtt, aki a fenti két követelményt teljesíti, más megkötés nincs. Életkortól, nemtől, esetleges fogyatékosságtól, származástól, vallástól és nemi irányultságtól függetlenül mindenkit szeretettel várunk!
Igen, bár fontos tudnivaló, hogy szállást a felvett önkénteseknek nem biztosítunk, utazási költségeiket nem tudjuk fedezni.
Sajnos nem, kivéve, ha május 1.-ig betöltöd a 18. életévedet. Ez az UEFA döntése, mely egységesen érvényes a szervezet valamennyi rendezvényén.
A fogyatékosság mértékétől függ, de ha a jelentkező képes gondoskodni önmagáról, boldogan fogadjuk csatlakozását. A stadion akadálymentesített a kerekesszékesek számára, és a tőlünk telhető legnagyobb mértékben bevonjuk őket a program egészébe.
Határozottan igen és ezt javasoljuk is, hiszen az önkéntes munka olyan új készségek elsajátítására is lehetőséget ad, amelyek később a munkaerőpiacon is hasznosíthatók. Bár a nem-formális tanulást a magyar iskolarendszer kevésbé ismeri el, mi örömmel vesszük, ha Önkéntes Programunkat egyúttal oktatási platformnak is tekintik.
A jelentkezés 2019. január 13-án indul, melynek linkje itt érhető el:

https://applicantportal.enterprise.uefa.com

Fontos: A fentebb említett linken tudnak az érdeklődök beregisztrálni, a regisztráció után egy visszaigazoló emailben kell megerősíteni a létrehozott fiókot. A fiókaktiváció után vissza kell menni a kezdőlinkre és az ott történt bejelentkezés után lehet jelentkezni önkéntes programra.
Első lépésként regisztrálni kell a weboldalon, melyről sikeres regisztráció esetében emailben kapsz visszajelzést. Amennyiben kiválasztásra kerülsz interjúra, az önkéntesmenedzsment csapatunk kapcsolatba lép veled és tájékoztat az interjú időpontjáról. Akiket kiválasztottunk az interjún, azokat lehetőleg kérésüknek megfelelően beosztjuk a különböző feladatterületekre és felkérjük őket, hogy vegyenek részt a képzési napon, ahol megismerkedhetnek a pontos feladataikkal és személyesen is találkozhatnak a területkoordinátorukkal. Ekkora már elkészítjük a műszakbeosztásod is, hogy Te is tudj tervezni az idődet illetően. A rendezvény után egy fantasztikus záróbulival, apró ajándékokkal és egy oklevéllel köszönjük meg erőfeszítéseidet.
Magyar állampolgárok számára az interjút magyarul és angolul tartjuk, hogy teszteljük nyelvi felkészültségüket. Külföldiek esetében az interjú nyelve csak angol. Az interjúkat kisebb csoportokban tartjuk, időtartamuk mintegy 30 perc lesz. Szeretnénk találkozni veled és többet megtudni rólad, érdeklődési körödről, tapasztalataidról és motivációdról. Semmi ijesztő.
Igen, ha külföldön élsz vagy éppen külföldön tartózkodsz abban az időszakban. A többi résztvevő esetében a személyes találkozást preferáljuk.
A feladatterületedtől függ, de a meccsnapon lévő jelenlét minimum elvárás (május 18.), valamint a képzésen való részvétel (pontos dátum még nincs erre az alkalomra, de annyi biztos, hogy a döntő dátumához közeli napon fogjuk megtartani).
Minden önkéntes számára elengedhetetlen, hogy minimum kezdő társalgási szinten tudjon angolul, ez elkerülhetetlen a többi résztvevővel történő kommunikációhoz. A magyar nyelvismeret hasznos, de örömmel fogadunk néhány nemzetközi önkéntest is.
AKKREDITÁCIÓ

Akkreditációs önkéntesek

Az akkreditációs központokban ők lesznek az első kapcsolati pont. Ők fogadják az akkreditációjukért érkezőket, átadják nekik személyre szabott belépőjüket, amelyet szintén ők készítenek majd el számukra.

Beléptető önkéntesek

A beléptetésnél dolgozó önkéntesek szerves részei a minden szempontból biztonságos környezet megteremtésén dolgozó csapatnak. A helyszíni biztonsági csapat kötelékében segítenek a jegyek ellenőrzésében. Emellett ők felelnek a problémamegoldásért a stadion legfontosabb területein és ők igazítják útba valamennyi célcsoportot, hogy a stadionba történő belépés majd a távozás is egyaránt gyors és zökkenőmentes legyen.

CEREMÓNIA

Ceremóniákon dolgozó önkéntesek

Segítenek a ceremóniákat lebonyolító munkatársaknak abban, hogy a stadionban biztonságos és örömteli hangulat legyen, s hogy a közönségnek megismételhetetlen élményben lehessen része.

TRANSZPORT

Reptéri fogadó önkéntesek

Az ő feladatuk menedzselni az UEFA-vendégek repülőtéri fogadását, eljuttatni az ideérkezőket a célállomásukra, továbbá kapcsolatot tartani a sofőrökkel és más reptéri szolgáltatókkal. Ez a pozíció nagyon energikus és ügyfélorientált jelentkezőket kíván, hogy biztosított legyen az UEFA-vendégek igényeinek hatékony és professzionális teljesítése.

Gépjármű-flotta önkéntesek

A gépjármű-flotta mellett dolgozó önkéntesek segítik a járművek napi üzemeltetését. Kulcsszerepük van a következő napi tervek megfelelő összeállításában, a beosztások és járművek ellenőrzési folyamatában. Munkájuk célja a megfelelő állapotú gépjárművek rendelkezésre állásának biztosítása.

Transzport önkéntesek

Ők kezelik a szállodák és a stadion közötti személyszállítást a legelső résztvevő megérkezéstől a legutolsó távozásáig. A transzport önkéntesek fontos feladata még a szállítóeszközök rendelkezésre állásának biztosítása és a vendégek útbaigazítása a megfelelő zónához és/vagy járműhöz.

VIP ÉS PROTOKOLL

VIP fogadó önkéntesek

A VIP és Protokoll koordinátort és az infopultokban dolgozó kollégákat segítik a hivatalosan kijelölt UEFA szállodák területén.

VIP jegykezelő önkéntesek

Segítik a VIP jegyekkel kapcsolatos feladatok ellátását, gondoskodnak arról, hogy a jegykiadás megfelelően történjen.

MÉDIA

Média önkéntesek

Segítenek a mérkőzés előtti napon és a mérkőzés napján a médiaközpontban, a sajtóteremben, a sajtótribünön és a mix zónában.

Média kiszolgáló önkéntesek

Első kapcsolati pontként feladatuk a média képviselőinek fogadása, tájékoztatása, a rendezvényre vonatkozó konkrét információk és beléptető eszközök átadása, kiváló kiszolgálás. Ők vezetik el a média munkatársait munkaterületükre, és támogatják őket fő feladatuk, vagyis az UEFA eseményről történő tudósítás ellátásában.

Fotós önkéntesek

Segítik a mérkőzés előtti és utáni fotózások lebonyolítását, mind a pálya mellett, mind a fotósok hivatalos munkaterületén.

PROJEKTMENEDZSEMENT

Stadion menedzsment önkéntesek

Általános helyszíni támogatást nyújtanak a projektmenedzsmenttel foglalkozó csapatnak a szükséges területeken, mint például a jegyértékesítés vagy a vendégek kezelése.

Irodai önkéntesek

Egyeztetnek a stadion munkatársaival és a vendéglátó (catering) szolgáltatóval annak érdekében, hogy az irodai területek használatra kész állapotban legyenek, továbbá segítik az irodában dolgozók munkáját igény esetén.

JOGVÉDELEM

RPP önkéntesek

A jogszerűség-védelmi program (angol rövidítéssel RPP) célja az UEFA rendezvényekkel kapcsolatos jogosulatlan kereskedelmi tevékenység elleni küzdelem. Ide tartozik az gerillamarketing, a hamisítás, a szervezett jegyüzérkedés elleni fellépés és eljárás minden olyan személy ellen, aki anélkül próbál hasznot húzni az UEFA rendezvények hírnevéből, hogy hozzájárulna azok szervezéséhez.

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS ÉS FENNTARTHATÓSÁG

Társadalmi felelősségvállalás és fenntarthatóságért felelős önkéntesek

Ők igazítják útba a sofőröket a kijelölt akadálymentesített parkolókhoz. Ha nincs ilyen parkoló, akkor a rendezvényhez kapcsolódóan ismerniük kell az alternatív akadálymentesített közlekedési lehetőségeket, le-és felszálló helyeket. Segítséget nyújtanak azoknak a fogyatékkal élőknek, akik csak segítséggel tudnak eljutni a kijelölt akadálymentesített kapukhoz.

A társadalmi felelősségvállalás és fenntarthatóság „Tiszteld az egészségedet” önkéntes

Segítik a helyszíni asszisztenseket és biztonságiakat a dohányzási tilalom sikeres érvényre juttatásában a stadion egész területén. Jelentik, ha bárhol dohányzást észlelnek, valamint sárga- és piroslapokkal hívják fel az esetleges dohányzók figyelmét a dohányzási tilalomra.

SZPONZORÁLÁS

Marketing önkéntesek

Általános rendezvénytámogatást nyújtanak az UEFA kereskedelmi területének vezetője részére.

TV ÉS KÖZVETÍTÉS

Televíziós irodai önkéntesek

Feladatuk a TV stábok támogatása, kiszolgálása és tájékoztatása.

ÖNKÉNTESMENEDZSMENT

Mindenesek

Ők támogatnak minden olyan feladatterületet, amelyre az utolsó pillanatban további önkénteseket kérnek. Ebből kifolyólag szükséges, hogy az összes feladatterület teendőivel tisztában legyenek és készen álljanak a bármikori bevetésre.

Koordinációs önkéntes

Az önkénteseket és az önkéntesmenedzsment csapatát segítik az önkéntes központ területén.
Mindent megteszünk, hogy képességeid és a neked kedves területek alapján a leginkább megfelelő pozícióba kerülhess, de nem tudjuk garantálni, hogy az általad választott első helyre tudunk majd beosztani.
A tapasztalatot és a szakirányú képességeket nagyra értékeljük, de nem követelményei a részvételnek.
Igen, a rendezvény végén minden önkéntes kap oklevelet.
Az önkéntesek számára szervezünk általános és speciális képzést még a rendezvény megkezdése előtt, egy annak dátumához közeli napon. Ebből kifolyólag, a Női BL döntőhöz kapcsolódóan nem kínálunk távoktatást.
A teszteseményről még nem született végleges döntés, jelenleg megbeszélés alatt van.
Az önkéntesek nem kapnak pénzbeli juttatást szolgálataikért, másrészről viszont lehetőséget adunk arra, hogy a 2019-es Női BL döntőn szert tegyenek kiemelkedő rendezvényszervezési és irányítási tapasztalatokra. Azokat az önkénteseket, akik részt vesznek az eseményen és bizonyságot tesznek rátermettségükről, közvetlenül helyet kínálunk számukra a 2020-as Labdarúgó Európa-bajnokság Önkéntes Programjába is. Az önkéntesek a beosztásuknak megfelelő akkreditációt, egyenruhát és étkezést, valamint ingyenes tömegközlekedési lehetőséget kapnak, az esemény végén pedig záróbulit rendezünk számukra, oklevelet és kis ajándékokat adunk nekik. Mindent összevéve életre szóló élménnyel gazdagodhatnak.
Az Önkéntes Program megnyitása után folyamatosan várjuk a jelentkezéseket. Azok az önkéntesek, akik már részt vettek interjún és megfeleltek, csatlakozhatnak hozzánk a magyar válogatott hazai mérkőzésein. Erről a lehetőségről a későbbiek során tájékoztatjuk majd az érdeklődőket.

Akik hosszabb távú lehetőséget keresnek, már jelentkezhetnek hosszútávú önkéntesnek (angol rövidítés szerint LTV-nek) a 2020-as Labdarugó Európa-bajnokságra. Az LTV-k segítenek bennünket az elkövetkező másfél évben az önkéntes program fázisai során. További részletek itt érhetők el erről a lehetőségről: https://en.mlsz.hu/career/long-term-önkéntes-role-description
Az önkéntesmenedzsment csapat tagjai az önkéntes menedzser, az önkéntes koordinátor és két önkéntes asszisztens. Munkájukat a nagy számú önkéntescsapat koordinálását illetően a hosszútávú önkéntesek segítik majd.
Amennyiben visszaigazoljuk, hogy felvettünk önkéntesnek, a személyes adataidat a rendezvény időtartamára szóló akkreditációd igénylésére fogjuk használni.
Az önkéntesmenedzsment csapata folyamatosan dolgozza fel a jelentkezéseket 2019 februárjában és márciusában. Március végéig fog megtörténi az önkéntesek kiválasztása, így kérjük, hogy a fiókodat rendszeresen kövesd figyelemmel, hogy az esetleges kiválasztás esetén, minél hamarabb fel tudjuk majd veled venni a kapcsolatot.
Kérlek küldj emailt az önkéntesmenedzsment csapatának, hogyha törölni szeretnéd a jelentkezésedet.
A fotó világos, lehetőleg fehér háttér előtt kell, hogy készüljön. Kérjük, hogy a képen ne viselj sapkát, kalapot vagy napszemüveget. Ha felvételt nyersz, a képedet az akkreditációs kártyád legyártásához fogjuk használni.
Semmi probléma, megértjük, hogyha közbejött valami. Kérlek küldj emailt az önkéntesmenedzsment csapatnak, hogy töröljék a jelentkezésedet.
Kérjük, hogy minden mezőt tölts ki a jelentkezési lapon. Ha még akkor sem engedi benyújtani a jelentkezést, próbálj meg másik böngészőn keresztül regisztrálni.
A kép túl nagy méretű vagy nem megfelelő formátumú. A méret ne legyen nagyobb, mint 30 MB, az engedélyezett formátumok pedig a következők: .gif, .jpg, .jpeg és .png.
Lépj vissza a kezdőlapra (https://applicantportal.enterprise.uefa.com) és kattints az „Elfelejtettem a jelszavamat” gombra.
Az adatok módosítását illetően, kérj bátran segítséget az önkéntesmenedzsment csapattól emailen keresztül.
A megadott adatokat úgy módosíthatod, hogy ezt emailben kéred az önkéntesmenedzsment csapattól.
Kérjük nézd meg a Spam mappádat. Ha ott sincs email, lépj kapcsolatba az önkéntesmenedzsment csapattal.
Kérjük nézd meg a Spam mappádat. Ha ott sincs email, lépj kapcsolatba az önkéntesmenedzsment csapattal.
A jelentkezési lap sikeres kitöltése után visszaigazoló emailt kapsz az általad megadott email címre, amelyben szerepelni fog a jelentkezésed azonosítója. Ha nem kaptál emailt, kérjük nézd meg a Spam mappádat. Ha ott sincs email, lépj kapcsolatba az önkéntesmenedzsment csapattal.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • MOL
  • Förch
  • Jet Sol