Végső búcsút vettek Mészöly Kálmántól

2022. december. 12., 17:28   |    

Végső búcsút vettek Mészöly Kálmántól

A Farkasréti temetőben kísérték utolsó útjára a magyar labdarúgás legendás alakját, a 61-szeres válogatott, korábbi szövetségi kapitány Mészöly Kálmánt.

Mészöly Kálmánt római katolikus gyászszertartás keretében búcsúztatták el, az egyházi szertartást Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök celebrálta. 

Búcsúbeszédében Berzi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke felidézte a legendás labdarúgó pályafutásának legfontosabb állomásait, és tolmácsolta Csányi Sándor búcsúszavait. Ebben az MLSZ elnöke megerősítette Mészöly Kálmánnak tett korábbi ígéretét: a szövetség mindent tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy a magyar válogatott ismét világbajnokságon szerepelhessen.

A Vasas-család nevében dr. Puskás Lajos korábbi játékostárs búcsúzott, és emlékezett vissza a pályán együtt eltöltött évekre, majd Kenderesi István egykori játékostárs és barát mondott gyászbeszédet, felidézve Mészöly Kálmánról őrzött néhány kedves emlékét, a Szőke Szikla a nyilvánosság számára kevésbé látható, de a barátok, közeli ismerősök szemében mélyen tisztelt emberi oldalát, segítőkészségét. 

Nemcsák Károly színművész Juhász Gyula Consolatio című versével búcsúzott, majd az utolsó útjára kísérték és sírba engedték a 81 évesen elhunyt egykori világválogatott kiválóságot.  

Elhunyt Mészöly Kálmán

Elhunyt Mészöly Kálmán

A magyar labdarúgás legendás alakja, a válogatottal játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnokságon részt vevő "Szőke Szikla" 81 éves korában, hétfőn hunyt el. Mészöly Kálmán temetése december 12-én, 14.30-kor lesz a Farkasréti temetőben.

Tovább


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS