Végső búcsút vettek Lendvai Miklóstól

2023. március. 07., 19:11   |    

Végső búcsút vettek Lendvai Miklóstól

Utolsó útjára kísérték ma Zalaegerszegen Lendvai Miklóst. A korábbi 23-szoros válogatott labdarúgó február 20-án hunyt el.

Lendvai Miklós 1975. április 7-én született, pályafutását a ZTE együttesében kezdte. Ezt követően futballozott a francia Bordeaux-ban és svájci Luganóban, a Ferencvárosban, majd Belgiumban a Geel, a Beerschot és a Charleroi csapatait erősítette. Megfordult a ciprusi Arisz Limassol együttesében is, karrierjét pedig Magyarországon fejezte be, hazatérését követően Győrben, Zalaegerszegen és Sopronban játszott.

A magyar A-válogatottban 23 alkalommal lépett pályára, tagja volt az 1996-os atlantai olimpiára kijutó olimpiai válogatottnak. 

Az elszántságáról és megalkuvást nem tűrő mentalitásáról ismert játékost ma délután családja, barátai és korábbi klubjainak képviselői körében helyezték örök nyugalomra a zalaegerszegi Új Köztemetőben. A Magyar Labdarúgó Szövetség részéről Gellei Imre és Dunai Antal volt jelen a szertartáson. Lendvai Miklóst a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS