Ülésezett az NB II-es Bizottság

2014. február. 21., 18:23   |    

Ülésezett az NB II-es Bizottság

Csütörtök délután a szövetség székházában tartotta soros ülését az MLSZ NB II-es Bizottsága.

Az ülés után Margitai Zoltán, a bizottság elnöke, a Gyirmót FC Győr klubigazgatója tájékoztatta az mlsz.hu-t a napirendi pontokról.

- Az ülés kulcsfontosságú volt a következő szezon kupasorozataival és a bajnokságokkal kapcsolatban. A bizottság több fontos kérdést tárgyalt meg, melyet javaslat formájában terjeszt az MLSZ elnöksége elé. A bizottság egyetért az MLSZ azon törekvéseivel, melyekben az NB I-et és az NB II-őt közelebb akarja hozni egymáshoz, ezért javasolni fogja az elnökségnek, hogy a jövő évtől az NB II-es játéknapok essenek egybe az NB I-es versenynapokkal. Ezzel elő tudjuk segíteni a csapatainkban játszó korosztályos válogatottak szerepeltetését, segítjük a hazai versenynaptár kialakítását, és a Ligakupa játéknapjait is könnyebben tudja majd kijelölni az MLSZ
- fogalmazott Margitai Zoltán.

Az NB II-es Bizottság megszavazott egy előterjesztést, mely szerint a Ligakupa sorozata nem érne véget ősszel a kiesők számára, hanem tavasszal az alsó ágon folytatódna tovább, ezzel további tétmérkőzéseket teremtve a csapatoknak.

Az ülésen a testület tárgyalt az infrastrukturális szabályzatról, a klublicencről, a külföldiek szerepeltetéséről és az utánpótlás-bajnokságokról is.

- A csapatok véleményét is meghallgatva kijelenthető, hogy az NB II egy csoportra történő átszervezése jó döntésnek bizonyult - mondta a testület elnöke. - Ugyanez mondható el a 23 éven aluli labdarúgók szerepeltetéséről is, melyet javaslunk a jövő évben is fenntartani. A külföldiek szerepeltetése már megosztja a másodosztályú csapatok véleményét, és ez akkor jelent majd igazi problémát, ha az NB I-ből kieső csapatoknál több külföldi labdarúgó is szerepelni fog. A probléma feloldására javaslatunk szerint jövőre egyszerre legfeljebb két külföldi labdarúgó szerepeltetésére lenne lehetőség a csapatoknál. Hangsúlyozom, hogy ez csak javaslat, a végső szót az elnökség mondja ki.

A bizottság javasolja azt is, hogy a következő idény versenykiírásában szerepeljen egy pont, miszerint a csapatok kötelesek lesznek televíziós összefoglalókat készíteni saját mérkőzéseikről, melyet az MLSZ TV rendelkezésére kell bocsátaniuk.

A hírkategória további hírei

Bizottságok
Fellebbviteli határozat

2017-06-14 16:37:02

Fellebbviteli határozat

Bizottságok
Fellebbviteli határozatok

2017-05-26 12:34:47

Fellebbviteli határozatok

Bizottságok
Fellebbviteli határozatok

2017-03-24 15:46:13

Fellebbviteli határozatok

Bizottságok
Versenybizottsági határozat

2016-11-07 17:15:49

Versenybizottsági határozat

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS