Újra ülésezik a Licencadó Bizottság

2019. július. 16., 09:46   |

Újra ülésezik a Licencadó Bizottság

Az elmúlt napokban több sajtóorgánumban is megjelentek találgatások azzal kapcsolatban, hogy egyes profi klubok elveszíthetik a 2019/2020-as bajnokságra érvényes licencüket. Az MLSZ ezzel összefüggésben a következő tájékoztatást adja:

A Szövetség az UEFA gyakorlatát követve nemcsak a nevezést megelőző időszakban, hanem azt követően a bajnokság megkezdése előtt, sőt a bajnokság teljes időszaka alatt is vizsgálja a licencelőírásoknak való megfelelést. A korábban megadott licenc visszavonható, egyes esetekben kötelezően visszavonandó, amennyiben a klub nem felel meg az előírásoknak. Az eljárás célja, hogy csak olyan sportszervezetek indítsanak csapatokat a bajnokságokban, amelyek képesek garantálni, hogy a csapat problémamentesen végigjátssza a teljes szezont.

A klublicenc monitoring alapján indokolttá vált a Licencadó Bizottság összehívása, ennek okáról az érintett klubok részletes tájékoztatást kaptak. A bizottsági ülésre még a bajnokságok megkezdése előtt kerül sor.

Végső búcsút vettek Müller Sándortól