Új képzéseket indít a Magyar Labdarúgó Szövetség

2018. november. 13., 15:26   |    

Új képzéseket indít a Magyar Labdarúgó Szövetség

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2017-ben értékelte a 2010-2016-os időszak szakmai folyamatait. Ennek során a szövetség úgy ítélte meg, hogy a sportág infrastrukturális és szervezeti bázisa megerősödött, működési feltételei alkalmas hátteret jelentenek a minőségi munkához, szakmai fejlődéshez, az eredményesség javulásához. Ugyanekkor azt is megállapította az értékelés, hogy a további előrelépés feltétele a színvonalas egyesületi munka, amelynek minőségéért az egyesületek szakmai vezetése a felelős.

Fentiekkel összhangban az MLSZ továbbra is kötelességének érzi, hogy minden eszközzel segítse az érdemi előrelépés szempontjából döntő hatással bíró professzionális klubok és utánpótlás-akadémiák fejlődését. Ennek érdekében a szövetség 2019. januárjában a nemzetközi összehasonlításban is élenjáró módon féléves sportigazgatói és akadémia igazgatói képzést indít.

A sportigazgató egy hatékonyan működő klub életében a legfontosabb szereplő, aki meghatározza a klub közép- és hosszútávú szakmai irányvonalát a tulajdonos által biztosított gazdasági kereteken belül. A sportigazgató feladata továbbá az utánpótlás és a felnőtt csapatot működtető professzionális klub szakmai munkájának az összehangolása, és irányítja, felügyeli a szakmai stáb valamint a játékoskeret kialakítását.

Hasonlóan fontos és sokrétű feladat hárul az akadémia igazgatójára is azzal a különbséggel, hogy neki a klub utánpótlásképzését, akadémiáját kell a sportszervezet víziójának, céljainak, lehetőségeinek megfelelően irányítania.
A feladatok fontossága, komplexitása miatt ezeken a területeken mind a gyakorlatban, mind a kurzusra történő felvétel során előnyt jelent a stratégiában, rendszerben történő gondolkodás, nyelvtudás, valamint a labdarúgómúlt, különös tekintettel a nemzetközi tapasztalatra.

A kurzus célja, hogy a klubok élén olyan képzett sportvezetők dolgozzanak, akik a jelenkor kihívásainak megfelelő szakmai tudással, versenyképes piaci ismeretekkel bírnak. A sikeres felvételin túljutó hallgatókat a belga Double Pass által előzetesen kiválasztott, széles nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakemberei oktatják.

Az MLSZ azt várja a képzéstől, hogy kvalifikált vezetők irányítása mellett a klubcsapataink nemzetközi szinten is eredményesebben szerepeljenek, valamint az akadémiai képzés hatékonysága érezhetően növekedjen. Ennek hiányában a korosztályos és felnőtt válogatottak eredményesebb szereplése nem biztosítható.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS