Új Eb-nagykövetek, Senna és Klose is csatlakozott

2019. szeptember. 05., 14:19   |    

Új Eb-nagykövetek, Senna és Klose is csatlakozott
Fotó: uefa.com

A 2020-as Eb budapesti rendezésének nagykövete, Gera Zoltán mellett olyan legendák népszerűsítik a tornát szerte a kontinensen, mint Del Piero, Deco, vagy Ruud Gullit. Ez a nem akármilyen neveket felsorakoztató csapat egészült ki új tagokkal.

Első körben 34 sztárjátékost választott az UEFA a 2020-as Európa-bajnokság nagyköveteinek. Most 14 legenda csatlakozott az UEFA csapatához.

A nagykövetek feladata, hogy Európa szerte népszerűsítsék a 60. évfordulóját ünneplő Európa-bajnokságot, amelyet 2020-ban 12 ország közösen rendez meg. Igazi futballfesztiválra számíthatunk jövő nyáron, aminek Magyarország és a magyar szurkolók is a részesei lesznek, hiszen az addigra elkészülő Puskás Ferenc Aréna is otthont ad majd négy mérkőzésnek a tornán.

Xavi Hernández, Thierry Henry és Luís Figo az Eb nagykövetei között

Xavi Hernández, Thierry Henry és Luís Figo az Eb nagykövetei között

Harmincnégy sztárjátékost választott az UEFA a 2020-as Európa-bajnokság nagyköveteinek. A torna arcai között korábbi győztesek, a labdarúgás legendái szerepelnek. Az Eb-trófea pedig berepüli Európát!

Tovább

A hazai rendezés nagykövete a 97-szeres magyar válogatott, jelenleg az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként dolgozó Gera Zoltán, aki maga is szép emlékeket őriz a legutóbbi, 2016-os kontinensviadalról: Portugália elleni gólját a torna legszebbjének választották a szurkolók.  

Az UEFA csütörtökön jelentette be, hogy Patrik Berger (Csehország), David Seaman (Anglia), Paul Gascoigne (Anglia), Jean-François Domergue (Franciaország), Alain Giresse (Franciaország), Jean Tigana (Franciaország), Luis Fernandez (Franciaország), Steffen Freund (Németország), Christian Ziege (Németország), Miroslav Klose (Németország), Thomas Helmer (Németország), Giorgios Karagounis (Görögország), Theodoros Zagorakis (Görögország) és Marcos Senna (Spanyolország) is csatlakozott az Európai Labdarúgó-szövetség EURO2020 nagyköveteihez.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS