Török Gábor: A férfi klubok érdeke is a női futball erősítése

2019. június. 15., 07:48   |    

Török Gábor: A férfi klubok érdeke is a női futball erősítése

Az MLSZ Női Bizottságának elnöke a bajnoki rendszer és a BL-döntő visszhangja mellett a vidéki klubok fejlődéséről és a válogatottról is beszélt az M4 Sport Női labdarúgó magazinjának adott interjúban.

Utánpótlás szinten ötven-hatvan csapat verseng országos szinten. A cél az, hogy a klubok az innen kiöregedő játékosokat ne engedjék el, hanem elindítsák saját felnőtt együttesüket a bajnokságban.

A klubokban dől el a női labdarúgás sorsa

– fogalmazott Török Gábor az M4 Sportnak adott interjújában. Az MLSZ Női Bizottságának elnöke úgy fogalmazott, a férfi klubok bázisán lehet erős női labdarúgást létrehozni. Európa komoly bajnokságainak győztesei mögött jelentős férfi egyesület áll. Azonban már itthon is látni pozitív példákat, mint a Diósgyőr, vagy a Ferencváros; de az MTK és a Haladás-Viktória is jó irányba tett lépéseket.

Ma már, az élő közvetítéseknek is köszönhetően, a női futball ott van a kirakatban, most azt kell elérni, hogy a férfi klubok ne csak ismerjék, de szeressék is a női labdarúgást. A budapesti BL-döntő után olyan véleményeket is hallottam, hogy a női foci ma olyan, mint régen a férfi futball: tisztességes, őszinte, nem színészkednek a játékosok, de tudnak focizni.

A teljes interjú az MLSZ TV Youtube-csatornáján érhető el:


Címkék:

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS