Több mérkőzés alapján több tehetséges játékos nevelését díjazza a megújult produktivitási rendszer

2023. március. 02., 15:55   |    

Több mérkőzés alapján több tehetséges játékos nevelését díjazza a megújult produktivitási rendszer

A Magyar Labdarúgó Szövetség a Tehetségközpontok véleménye alapján a tavalyi évben felülvizsgálta a produktivitás rendszerének pontszámítási metódusát. A 2023-2024-es szezonban bevezetendő változtatás célja, hogy a korábbinál több bajnoki mérkőzést figyelembe véve, még több fiatal tehetség szerepeltetése után járjon juttatás a kluboknak.

A produktivitási rendszer korábban az MLSZ Országos A-Kiemelt csoportban szereplő csapatokban történő pályára lépéseket támogatta, ezt a csoportot tekintette kiemelt első osztályú bajnokságnak, és kizárólag a tavaszi szakaszban eltöltött játékperceket vette alapul. A változás után a jövő szezontól kezdődően a produktivitási rendszer hatékonyságának növelése reményében, az eddigiek figyelembevétele mellett, a támogatás összegének meghatározásakor figyelembe veszik az őszi szezonban lejátszott I. osztályú utánpótlás-bajnokságok (U15, U16, U17 és U19) Kiemelt és Alap csoportjában rendezett bajnoki mérkőzéseket is. Az őszi bajnokságok figyelembevételével a díjazás során megnő a klubok által nevelt játékos szereplésének súlyaránya.

A később magasabb osztályban játszó tehetségek nevelő együtteseinek folyamatos forrást biztosító rendszerben ezen a jogcímen országszerte 600 egyesület, együttesen 1,8 milliárd forint támogatáshoz jut. Ezt az összeget kizárólag a módosított produktivitási mutató alapján osztja fel a szövetség, ugyanakkor további 2,7 milliárd forint támogatást a korábban is alkalmazott elvek szerint kapnak az utánpótlás-nevelő sportszervezetek.

Az utánpótlás bajnokságok első osztálya az őszi szakaszban 2x12 csapatos formában zajlik, majd tavasszal az eredmények alapján 3x8-as csoportban folytatják versenyzést a csapatok.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS