Tíz éve drukkolt az ország az egyiptomi hősöknek

2019. december. 29., 08:34   |    

Tíz éve drukkolt az ország az egyiptomi hősöknek
Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

Egervári Sándor, az U20-as csapat akkori vezetőedzője és Sisa Tibor, ugyanezen generáció korábbi mestere emlékezett a csapat menetelésére; a játékosok nevében Németh Krisztián köszönte meg az edzői segítséget a tél szünetben tartott ünnepségen.

A labdarúgó utánpótlás-válogatott egyik legnagyobb sorozatára emlékeztek edzők, játékosok stábtagok annak kapcsán, hogy mintegy tíz esztendeje, 2009-ben született a sorozatot lezáró egyiptomi U20-as világbajnoki bronzérem.

A budapesti ünnepségen, amelyet a téli szünetre időzített a szövetség, hosszú kihagyás után részt vett Egervári Sándor, az U20-as csapat akkori vezetőedzője, későbbi szövetségi kapitány, illetve Sisa Tibor, aki ugyanezzel a generációval U19-es korosztályos Európa-bajnoki elődöntőben szerepelt, és ezzel kiharcolta a vb-részvételt. Szintén meghívást kapott – az érintett játékosok mellett – Both József, akinek az irányításával U17-es Eb-n játszhattak az 1989-ben született labdarúgók, ám a szakember nem tudott részt venni az ünnepségen.

Egervári Sándor 10 évvel ezelőtt vb-bronzéremig vezette az U20-as válogatottat. Az év végén az egykori szövetségi edző, majd szövetségi kapitány is emlékezett a 2009-es sikerre. Fotó: Dömötör Csaba/ Nemzeti Sport

Először Dunai Antal, az egyiptomi bronzérmes csapat hajdani delegációvezetőjeként szólt az egybegyűltekhez, a csapat tagjainak nevében pedig Németh Krisztián köszönte meg edzői segítségét.

Az Egervári Sándorral, Sisa Tiborral és a korábbi középcsatárral készült interjút megtekintheti az MLSZ TV videójában!

Fotók: Dömötör Csaba/ Nemzeti Sport


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS