Tisztelgés Fülöp Márton emléke előtt

2023. július. 02., 14:47   |    

Tisztelgés Fülöp Márton emléke előtt

Idén 6. alkalommal rendezte meg a Fülöp Márton Alapítvány az ifjú kapustehetségek számára egyhetes kapustáborát. A tragikusan fiatalon, mindössze 32 évesen elhunyt, 24-szeres válogatott Fülöp Márton emléke előtt tisztelgő, az ország legtehetségesebb 16 éves hálóőrei számára szervezett a szakmai edzőtáborozást az MLSZ a kezdetektől támogatja.

Az eseményt Fülöp Ferenc, Dr. Bóka István Balatonfüred polgármestere, Berzi Sándor MLSZ alelnök, Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány és Glázer Róbert egykori szövetségi kapitány nyitották meg.

Az ország 21 legjobb 16 éves kapusnövendékét a korábbi évtizedek magyar válogatott kapusai és kiemelkedő kapusegyéniségei foglalkoztatták, mint Gujdár Sándor, Petry Zsolt, Király Gábor vagy éppen Babócsy András, Borsos Vilmos, Házi László, Illyés Dániel és Pálinkás András. Az elméleti képzés mellett nagyon komoly gyakorlati munka folyt az ideális körülményeket biztosító Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club, Balatonarácsi Utánpótlás Centrumában. A kapusedzések szakmai színvonala, intenzitása és a hálóőrök motiváltsága nemzetközi színvonalú volt.

Az embert próbáló edzések között pedig különböző szórakoztató programok részesei lehettek az ifjú kapusok. Részt vettek vitorláskiránduláson, játékos kvízvetélkedőn és ünnepi vacsorán is. Idén sem maradt el a gyertyagyújtás, mellyel a résztvevők Fülöp Márton emléke előtt hajtottak fejet.

A tábor végeztével valamennyi jelen lévő szakember egyetértett abban, hogy az egyhetes szakmai képzés résztvevői közül néhány év múlva többen is eséllyel pályázhatnak majdan a válogatott egyes számú mezére.

A kapustábort - csakúgy, mint tavaly - a négy csapat részvételével megrendezett Fülöp Márton Emléktorna zárta. A kispályás mérkőzéseken pályára lépett Fülöp Marci és barátai csapata, a Balatonfüred Öregfiúk, a Színészválogatott valamint az Újságíróválogatott. A jó hangulatú tornát – Arany Tamás játékvezetése mellett - a papírformának megfelelően a mások mellett, Huszti Szabolcsot, Torghelle Sándort, Priskin Tanást, Cvitkovics Pétert, Vaskó Tamást és az éppen 40. születésnapját ünneplő Juhász Rolandot is soraiban tudható Fülöp Marci barátai nyerték.

A sportszerű, baráti hangulatú torna méltó lezárása volt az egyhetes eseménysorozatnak, mely ismét megerősítette a résztvevőket és az érdeklődőket egyaránt, hogy bár a válogatott kapus, fiú és jó barát 2015. novemberében eltávozott - Fülöp Márton emléke velünk él!


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS