Női futball: Ideje cselekedni

2019. május. 17., 21:35   |    

Női futball: Ideje cselekedni

A következő öt évre fogalmazta meg női futballal kapcsolatos célkitűzéseit az Európai Labdarúgó-szövetség. A terv része a körülmények fejlesztése és a sportág megítélésének javítása.

A női labdarúgás nem a jövő, hanem már a jelen – jelentette ki Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke a szövetség #TimeForAction („Ideje cselekedni”) nevet kapó nőifutball-stratégiájának bemutatásakor. Az Európai Labdarúgó-szövetség pénteken jelentette be a 2019-2024-es időszakra szóló kampányát, melynek célja a női labdarúgás és a női focisták támogatása Európa-szerte.

Az UEFA kötelessége, hogy az európai futball fejlődéséből a női sport is részesüljön. Ezért az UEFA jelentős pénzügyi befektetéseket fog bevezetni a sportág számára. Azok az intézkedések, amiket 2019-től eszközölünk, jóval profibb és virágzóbb játékhoz fognak vezetni 2024-re – hangsúlyozta az elnök.

A kampány öt fő célkitűzést fogalmaz meg 2024-ig:

– A futballista lányok és nők számának megduplázása miden tagországban 2,5 millió főig
– Változtatni a női labdarúgás megítélésén Európa-szerte
– A női Európa-bajnokság és Bajnokok Ligája nézettségének és értékének megduplázása
– A játékosok hátterének javítása
– Az UEFA szervezeteiben duplájára nőjön a nők szerepvállalása

Minden nő megérdemli, hogy futballozhasson és megérdemli, hogy fejlődhessen, korlátok nélkül. A futballnak hatalmas ereje van, a pályán kívül is. Képes arra, hogy lebontsa a kulturális és szociális akadályokat. Éppen ezért ideje cselekedni: Az UEFA legelső nőifutball-stratégiája nagy lépés a női labdarúgás és a labdarúgó nők helyzetének megváltoztatására – mondta UEFA nőifutball-szakágvezetője, Nadine Kessler.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS