Szuperkupa-döntő: szabadtéren és biztonságban lesznek a nézők

2020. szeptember. 23., 13:02   |    

Szuperkupa-döntő: szabadtéren és biztonságban lesznek a nézők

A budapesti Szuperkupa-döntő szervezését övező politikai állásfoglalások után az MLSZ a következőkre hívja fel a közvélemény figyelmét:

• A csütörtöki FC Bayern München–Sevilla FC összecsapás szabadtéren rendezett labdarúgó-mérkőzés. Mint ilyen, megrendezése nézők előtt kevésbé kockázatos, mint bármilyen zárt térben megtartott esemény. Sőt, a szigorú és alapos egészségügyi előírások eredményeként a zsúfolt utcai jelenlétnél is lényegesen nagyobb biztonságban lesznek azok, akik a Puskás Arénában tekintik meg a találkozót.
• A nézők előtt tartott magyar bajnoki mérkőzések több hónapra visszamenő tapasztalata nem mutatja, hogy különösen kockázatos lenne kilátogatni a szabadtéri sportrendezvényekre.
• A külföldről ideérkezők olyan szigorú egészségügyi szűrés után léphetnek az Arénába, hogy a velük való esetleges találkozás nem jelent további pluszkockázatot. A két csapat szurkolótáborának tagjai egyébként elkülönítve tekinthetik meg a mérkőzést, nem találkoznak a magyar szurkolókkal.

A szigorú óvintézkedéseknek köszönhetően a mérkőzés időpontjában a Puskás Aréna biztonságosabb helyszín lesz, mint bármelyik más pont az országban vagy akár egész Európában.

A szervezők számítanak minden résztvevő együttműködésére, az egészségügyi előírások maximális betartására a találkozó előtt, közben és után is! A több hete zajló előkészületek kizárólag akkor lehetnek sikerek, ha minden jelenlévő ügyel az egészségvédelemre.

Részletes információk:
https://szovetseg.mlsz.hu/hir/uefa-szuperkupa-donto-a-biztonsag-mindenekelott

UEFA Szuperkupa-döntő: a biztonság mindenekelőtt

UEFA Szuperkupa-döntő: a biztonság mindenekelőtt

Szeptember 24-én mintegy húszezer szurkoló előtt rendezik meg a Bayern München-Sevilla Szuperkupa-döntőt a Puskás Arénában. A Magyar Labdarúgó Szövetség és az UEFA mindent megtesz a mérkőzésre kilátogató szurkolók egészségének védelme érdekében.

Tovább


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS