Szoboszlai Dominik és Zeller Dóra az év játékosa

2023. december. 13., 10:43   |    

Szoboszlai Dominik és Zeller Dóra az év játékosa

A férfiaknál Szoboszlai Dominik, a nőknél Zeller Dóra kapta meg a 2023-as év legjobb labdarúgójának járó elismerést.

A Magyar Távirati Iroda felkérésére a hazai szakági sportszövetségek 1964 óta minden évben kijelölhetik, hogy kik a sportágukban (és egyes szakágaikban) az év legjobbjai. Az MLSZ elnöksége a nagypályás férfi és női, illetve a futsal férfi és női kategóriákban adta le a 2023-es naptári esztendő legjobbját az MTI számára.

A 2023-as esztendőben, férfi nagypályás kategóriában Szoboszlai Dominik (Liverpool FC), a nőknél Zeller Dóra (FC. Köln) kapta az év legjobb játékosának járó elismerést, míg a férfi futsalosoknál Alasztics Marcell (Haladás) és Horváth Viktória (DEAC) lett a legjobb.

Szoboszlai Dominik az idén veretlen, az Eb-selejtező csoportját megnyerő férfi A-válogatott csapatkapitányaként kiemelkedő játékkal járult hozzá a férfi A-válogatott sikereihez, emellett az angol bajnokság élcsapatában, a Liverpoolban is kiváló teljesítményt nyújtott. Zeller Dóra a női válogatott alapembere, fontos gólok szerzője volt, valamint nyártól ismét a német Bundesligában, a Köln csapatában szerepel.

A futsalválogatott első számú kapusa, Alasztics Marcell idén bajnokságot és Magyar Kupát nyert a Haladással, míg Horváth Viktória a DEAC futsalosaként duplázott, jelenleg vezeti a góllövőlistát a bajnokságban.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS