Szász Kitti és Lipták Zoltán az Eb freestyler-keretében

2019. november. 12., 17:19   |    

Szász Kitti és Lipták Zoltán az Eb freestyler-keretében

Kihirdették az UEFA EURO 2020 hivatalos freestyle-csapatát, miután a szurkolók a Your Move nevű versenyben mind a tizenkét rendező országban kiválasztották azt a két játékost, akik képviselhetik hazájukat.

A szurkolók egy online tehetségkutató-versenyen szavazhattak kedvenc freestyle-futballistájukra, amelyet a legeredetibb európai freestyle-játékosok felkutatására indított az UEFA.

A tizenkét rendezőváros jelentkezői közül a freestyle-világ két legnagyobb alakja, a korábbi világbajnok, angol Liv Cooke és az egykori Európa-bajnok norvég Tobias Becs választotta ki a legjobbakat – akikre aztán a szurkolók szavazhattak. 

A győztesek
Amszterdam – Laura Dekker, Jesse Marlet
Baku – Kader Alimova, Nugzar Kvirtiya
Bilbao – Paloma Mayo, Alejandro Portilla
Budapest – Szász Kitti, Lipták Zoltán
Bukarest – Ioana Andreea, Stefan Florescu
Dublin – Ella Steele, Sam Madden
Glasgow – Joe Ashworth, David Mennie
London – Aguśka Mnich, Scott Penders
Koppenhága – Maymi Asgari, Christopher Bach
München – Dana Embacher, Samuel Weller
Róma – Anastasia Bagaglini, Antonio Colella
Szentpétervár – Svetlana Kovaleva, Igor Oleynik

Nagyon nehéz volt eldönteni, hogy ki kerüljön fel a szűkített listára, annyi tehetséges játékos jelentkezett. Biztos vagyok benne, hogy a győztesek új impulzusokat adnak a tornának, ami már így is minden idők legizgalmasabb EURO-eseménye – mondta a többszörös freestyle Európa-bajnok, 27 éves Becs.

A négyszeres freestyle-világbajnok és az UEFA Női Labdarúgásának nagykövete, a 20 éves Cooke hozzátette:

Az, hogy a helyi tehetségekkel közösen mutathatom be a freestyle világát a tizenkét rendező országban, egy soha vissza nem térő lehetőség a számomra, és biztosra veszem, hogy a győztesek számára is. A freestyle új színt visz a torna életébe, és remélhetőleg sokakat inspirál majd, hogy ők maguk is kipróbálják a játékot.

A freestyle a futball egy olyan formája, amely ötvözi az utcai focit, a pannát és a játék egyéb trükkökön alapuló formáit. A freestyle a kreativitás és a művészet kifejezése.

Magyarországot Lipcsei Péter és Szász Kitti képviseli a nemzetközi csapatban.

 Örülök, hogy szerepet kapok a tornával kapcsolatos rendezvényeken, illetve annak még jobban, hogy az UEFA ilyen módon felkarolta sportunkat, a freestyle focit. Köszönöm a szavazóknak a támogatást, nélkülük nem sikerült volna – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Szász Kitti.

Lipcsei Péter pedig úgy fogalmazott, régóta a szívügye a magyar válogatott és nagyon boldog, hogy felléphet a Puskás Arénában is.

A versenyre való jelentkezésemmel a fiatalokat akartam ösztönözni, hogy próbálják ki a játékot. Nagyon sokat jelent számomra, hogy az országot képviselhetem, az eredményhirdetés után egy-két könnycsepp is legördült az arcomon – vallotta be a Freestyle Foci nevű magyar formáció játékosa. 

A freestylerek fellépnek majd a saját városukban rendezett mérkőzéseken a stadionban, láthatók lesznek a Szurkolói Zónában és az Eb-trófea körútján is. Sőt, még az is lehet, hogy a római megnyitón, vagy a londoni döntőn is szerepet kapnak. 

Az UEFA EURO 2020 freestyle-futballjával kapcsolatos további információkért látogasson el az euro2020.com/your-move oldalra.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS