Sportigazgatói és akadémiai igazgatói diplomákat adtak át Telkiben

2019. május. 23., 10:41   |    

Sportigazgatói és akadémiai igazgatói diplomákat adtak át Telkiben

A Double Pass által támogatott MLSZ sportigazgatói- és akadémiai igazgatói képzés hallgatói Csányi Sándor MLSZ-elnöktől és Vági Márton főtitkártól vették át diplomáikat szerdán délután.

A Magyar Labdarúgó Szövetség eltökélt célja, hogy a sikeresen működő fejlesztések, projektek mellett labdarúgásunk pályán mutatott színvonalának emelkedéséhez is hozzájáruljon a maga módján. Ennek jegyében a szövetség 2019 januárjában féléves sportigazgató és akadémia igazgató képzést indított elsősorban jelenlegi sportigazgatók, korábbi labdarúgók részére. 

A sportigazgató egy hatékonyan működő klub életében az egyik legfontosabb szereplő, aki biztosítja az összhangot a klub szakmai irányvonala és a tulajdonos, menedzsment gazdasági lehetőségei által megszabott középtávú célkitűzés között, mint ahogy az utánpótlás és a felnőtt terület egységét, kapcsolatát is ő hivatott megteremteni. 

Hasonlóan fontos és sokrétű feladat hárul az akadémia igazgatójára is azzal a különbséggel, hogy neki a klub utánpótlásképzését, akadémiáját kell a sportszervezet víziójának, céljainak, lehetőségeinek megfelelően irányítania.

A képzés célja az volt, hogy a klubok élén olyan képzett sportvezetők dolgozzanak, akik a jelenkor kihívásainak megfelelő szakmai tudással, versenyképes piaci ismeretekkel bírnak. 

A képzés során a hallgatók a kurzusokon többek között vezetéselmélettel, kommunikációs ismeretekkel, klubstratégiai- és strukturális alapelvekkel, a szakemberek, játékosok kiválasztásának metódusával, a felnőtt- és az utánpótlás terület kapcsolatának hatékony folyamatával ismerkednek meg. 

A képzés során a belga Double Pass cég nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakemberei oktatták a hallgatókat. Edzői, menedzseri, tanári végzettséggel rendelkező előadók, akik az angol, a belga szövetségnél, valamint professzionális kluboknál dolgoztak edzőként, vezetőként.

A sportigazgató képzés 5x3 napos, az akadémiai igazgatói képzés 4x3 napos kurzus keretében valósult meg, előbbinél az egyik alkalommal Belgiumba látogattak el a hallgatók. A szerdai záróvizsgát követően a végzett hallgatók közül többen – a tanfolyamon tanultak alapján – előadást tartottak a saját klubjuknál zajló szakmai munkáról.

A vizsgákat követően a Double Pass képviseletében Jimmy Lelie, míg a Magyar Labdarúgó Szövetség részéről Csányi Sándor elnök és Anthony Radev elnökségi tag mondott köszöntő beszédet, majd a sikeres vizsgázók átvették diplomáikat a szövetség vezetőitől.

A sportigazgatói képzés diplomásai:

Nagy Miklós
Hannich Péter 
Horváth Csenger Álmos
Kovács Zoltán
Oláh Lóránt
Polyák Balázs
Rajczi Péter
Révész Attila
Tajti József
Tóth László
Uwe Scherr 
Nagy László
Fehér Csaba
Rudolf Gergely
Preisinger Sándor
Rédei Norbert
Hajnal Tamás
Halmai Gábor

Az akadémiai igazgatói képzés diplomásai:

Artner Tamás
Kenyeres Imre 
Kiss Baranyi Sándor
Kulcsár Árpád
Prukner László
Salkovics Gábor
Sontra Tamás
Sütő Szilárd
Szalánczi Zoltán
Tóth Csaba
Tuboly Frigyes
Vig Péter
Áder András
Fórián Zsolt


A hírkategória további hírei

Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS