Sportigazgatói és akadémiai igazgatói diplomákat adtak át Telkiben

2019. május. 23., 10:41   |

Sportigazgatói és akadémiai igazgatói diplomákat adtak át Telkiben

A Double Pass által támogatott MLSZ sportigazgatói- és akadémiai igazgatói képzés hallgatói Csányi Sándor MLSZ-elnöktől és Vági Márton főtitkártól vették át diplomáikat szerdán délután.

A Magyar Labdarúgó Szövetség eltökélt célja, hogy a sikeresen működő fejlesztések, projektek mellett labdarúgásunk pályán mutatott színvonalának emelkedéséhez is hozzájáruljon a maga módján. Ennek jegyében a szövetség 2019 januárjában féléves sportigazgató és akadémia igazgató képzést indított elsősorban jelenlegi sportigazgatók, korábbi labdarúgók részére.

A sportigazgató egy hatékonyan működő klub életében az egyik legfontosabb szereplő, aki biztosítja az összhangot a klub szakmai irányvonala és a tulajdonos, menedzsment gazdasági lehetőségei által megszabott középtávú célkitűzés között, mint ahogy az utánpótlás és a felnőtt terület egységét, kapcsolatát is ő hivatott megteremteni.

Hasonlóan fontos és sokrétű feladat hárul az akadémia igazgatójára is azzal a különbséggel, hogy neki a klub utánpótlásképzését, akadémiáját kell a sportszervezet víziójának, céljainak, lehetőségeinek megfelelően irányítania.

A képzés célja az volt, hogy a klubok élén olyan képzett sportvezetők dolgozzanak, akik a jelenkor kihívásainak megfelelő szakmai tudással, versenyképes piaci ismeretekkel bírnak.

A képzés során a hallgatók a kurzusokon többek között vezetéselmélettel, kommunikációs ismeretekkel, klubstratégiai- és strukturális alapelvekkel, a szakemberek, játékosok kiválasztásának metódusával, a felnőtt- és az utánpótlás terület kapcsolatának hatékony folyamatával ismerkednek meg.

A képzés során a belga Double Pass cég nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakemberei oktatták a hallgatókat. Edzői, menedzseri, tanári végzettséggel rendelkező előadók, akik az angol, a belga szövetségnél, valamint professzionális kluboknál dolgoztak edzőként, vezetőként.

A sportigazgató képzés 5x3 napos, az akadémiai igazgatói képzés 4x3 napos kurzus keretében valósult meg, előbbinél az egyik alkalommal Belgiumba látogattak el a hallgatók. A szerdai záróvizsgát követően a végzett hallgatók közül többen – a tanfolyamon tanultak alapján – előadást tartottak a saját klubjuknál zajló szakmai munkáról.

A vizsgákat követően a Double Pass képviseletében Jimmy Lelie, míg a Magyar Labdarúgó Szövetség részéről Csányi Sándor elnök és Anthony Radev elnökségi tag mondott köszöntő beszédet, majd a sikeres vizsgázók átvették diplomáikat a szövetség vezetőitől.

A sportigazgatói képzés diplomásai:

Nagy Miklós
Hannich Péter
Horváth Csenger Álmos
Kovács Zoltán
Oláh Lóránt
Polyák Balázs
Rajczi Péter
Révész Attila
Tajti József
Tóth László
Uwe Scherr