Sikeresen zárult Lipóton a leány U14-es kiválasztó program

2022. június. 10., 12:22   |    

Sikeresen zárult Lipóton a leány U14-es kiválasztó program

A negyedik „évfolyam” fejezte be a hét közepén a 2018-ban az UEFA támogatásával megkezdett, azóta már teljesen az MLSZ saját programjának tekinthető leány U14-es projektet.

A koronavírus-járvány után először, végre ismét mind a négy régió válogatottja pályára léphetett, és a Nyugati Régió, Közép-Magyarország, a Keleti-régió és az Északi-régió 18-18 játékosa között ezúttal is rengeteg tehetséges lányra figyelhettek fel a szakemberek.

A torna első, keddi játéknapján két mérkőzést rendeztek, ezeken a Középső Régió 4–0-ra legyőzte a Nyugati Régiót, míg a Keleti és a Déli Régió összecsapásán utóbbi nyert 2–0-ra. A szerdai játéknapra négy mérkőzés jutott: a délelőtti találkozókon Nyugat 2–1-re győzött Kelet ellen, a Középső Régió pedig rendkívül nagyarányú, 8–0-s győzelmet aratott a Déli felett. A zárómeccseken a Nyugati Régió egy góllal bizonyult jobbnak a Délinél (2–1), míg a Középső Régió 2–1-re maradt alul a Keletivel szemben.

A kiválasztó torna zárásaként Kiss László, az MLSZ női szakágának vezetője gratulált a résztvevőknek, és összefoglalta az elmúlt két napot. Hangsúlyozta, hogy az eredmények másodlagosak, hiszen a tornán elsősorban az egyéneket figyelték meg.

– Az UEFA segítségével, ötletére megkezdett programban negyedik alkalommal mérhettük fel a leány U14-es korosztályt, az országot négy régióra osztva kerestük a tehetségeket. A nagyszerű körülmények között lezajlott megmérettetésen a szakemberek kiválasztották azokat a játékosokat, akik novemberben a szintén UEFA-rendezésű U15-ös Fejlesztési Tornán a magyar válogatottat alkothatják majd. Külön öröm számunkra az is, hogy nézők is lehettek a mérkőzéseken, így a szülők, hozzátartozók is minden akadály nélkül tudtak szurkolni a lányoknak – mondta a szakágvezető.

Kiss László hozzátette, hogy azok, akik nem kerülnek be, ne keseredjenek el, és folytassák a kemény munkát, mert a következő időszakban még sokszor bizonyíthatják tehetségüket, és mindenki előtt nyitva állnak a válogatottak kapui.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS