RangAdó-díjátadó: Ádám Martin az év játékosa, Bognár György az év edzője

2022. május. 17., 22:04   |    

RangAdó-díjátadó: Ádám Martin az év játékosa, Bognár György az év edzője

Immár tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Magyar Labdarúgó Szövetség RangAdó díjátadó gáláját, amelyen először még a 2011–2012-es bajnoki idény után díjazták a magyar futball legkiválóbb szereplőit.

Az M4 Sport közszolgálati sportcsatorna stúdiójában rendezett 2022-es gálán az OTP Bank Liga 2021–2022-es idényének legjobbjait díjazták. A rangadó díjátadón hét férfi kategóriában hirdetett győztest az MLSZ: az év játékosa, az év felfedezettje, a gólkirály, az év edzője, az év játékvezetője, az év gólja és a fair play-díj.

Három kategória (az év játékosa, felfedezettje és edzője) végeredménye most is a klubok szavazatai alapján dőlt el, minden egyesület részéről a csapatkapitány, a vezetőedző, valamint a legidősebb és a legfiatalabb labdarúgó szavazott az általa legjobbnak tartott 3–3 játékosra kategóriánként.

Az év játékvezetőjét az MLSZ Játékvezető Bizottsága választotta meg, míg a fair play-díj a fair play-lista alapján talált gazdára. Az év gólját idén is a szurkolók választották meg. 

Az Év játékosa: Ádám Martin (Paksi FC)
Az Év felfedezettje: Baráth Péter (DVSC)
Az Év edzője: Bognár György (Paksi FC)
Az OTP Bank gólkirálya: Ádám Martin (Paksi FC)
Az Év játékvezetője: Bognár Tamás
Az Év legszebb góljának szerzője: Ryan Mmaé (Ferencváros)
Fair play-díj: Paksi FC

Az idény legszebb gólja az OTP Bank Ligában:

A nőknél az év játékosának, az év felfedezettjének és a gólkirálynőnek járó díjakat később, a Simple Női Liga befejezése után adják át.


Letölthető dokumentumok


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS