Polgárőrök a magyar labdarúgásért

2019. március. 02., 15:12   |    

Polgárőrök  a magyar labdarúgásért

FOCI FÓRUM címmel rendezett konferenciát a Magyar Labdarúgó Szövetség és az Országos Polgárőr Szövetség Telkiben. A tanácskozás az OPSZ alacsonyabb osztályú mérkőzésein közreműködő polgárőr szervezetek és a megyei igazgatóságok képviselőinek részvételével zajlott. A legfőbb téma a megyei és a járási bajnoki labdarúgó mérkőzések biztonságának áttekintése és a polgárőrök lehetséges feladatainak meghatározása volt.

Dr. Barczi Róbert az MLSZ versenyigazgatója megnyitó beszédében kiemelte, hogy az MLSZ stratégiai célkitűzései között kiemelt helyen szerepel a nézőszám növelése. Ennek elengedhetetlen feltétele a mérkőzések biztonságos és kulturált környezetben történő rendezése, melyhez az alsóbb osztályokban zajló mérkőzéseken a jól felkészült polgárőrök komoly segítséget nyújtanak. Nagy értéke a polgárőrség munkájának, hogy tagjai jól ismerik az adott település viszonyait, lakóit, így hitelesen tudják ellátni feladataikat.

Dr. Túrós András az OPSZ elnöke előadásában értékelte az MLSZ és az OPSZ közötti együttműködés létrejötte, 2013 óta eltelt időszak tapasztalatait és a jövőbeni feladatokról is szót ejtett. A konferenciát mérföldkőnek nevezte a két szervezet együttműködését illetően. Kiemelte, hogy az alacsonyabb osztályú mérkőzések polgárőrök közreműködésével történő biztosítása része az adott település közrendjének, közbiztonságának.

Az együttműködés öt éve során az amatőr osztályú mérkőzések biztosításában közreműködő polgárőr szervezet száma megduplázódott. Az MLSZ-OPSZ közös munkának eredményeként az alacsonyabb osztályú mérkőzéseken csökkent a rendbontások száma és számos esetben érkezett pozitív visszajelzés mind a helyi lakosság, mint a sportszervezetek és sportszakemberek részéről. Túrós András tábornok az együttműködés folytatásának, a polgárőrök által végzett munka minőségének további javulásának igényét is megfogalmazta.

Dr. Samu István, az MLSZ biztonsági igazgatója az MLSZ által biztosított támogatási forrásokat mutatta be. Beszélt az eddigi tapasztalatokról és felhívta a polgárőr egyesületek figyelmét a jövőbeni pályázati lehetőségekre, és az azok elnyerésének feltételéül szabott követelményekre.
A rendezvény záróakkordjaként a legjobban teljesítő polgárőr egyesületek és polgárőrök elismerésben részesültek.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS