Országszerte új pályákon futballozhatnak a gyerekek

2023. november. 23., 16:55   |    

Országszerte új pályákon futballozhatnak a gyerekek
Az újonnan átadott pályát már birtokba is vették Csomádon

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Országos Pályaépítési-programjának keretében 71 pálya felújítása és megépítése kezdődött el idén ősszel. Ezek közül 31 kispályának az ország legszegényebb településein örülhetnek az ott lakók.

Az elmúlt bő egy évtizedben országszerte megújult a labdarúgó infrastruktúra: 1525 új pálya épült, 2640 pályát korszerűsítettek, 40 stadiont adtak át a szurkolóknak. A beruházások elsődleges célja (a stadionok kivételével), hogy rendszeres játéklehetőséget biztosítsanak az amatőr és szabadidős labdarúgásban résztvevő, közel 300 ezer játékosnak.

Ami az idei esztendő újabb fejlesztéseit illeti, szeptemberben indult Országos Pályaépítési Program keretén belül év végéig várhatóan országszerte 40 pályát újítanak fel. A 9-10 éve épített pályák felújítása az MLSZ TAO-támogatásából valósulnak meg, a tulajdonos önkormányzatoknak, intézményeknek minimális önrész vállalása mellett. Eddig 10 helyszínen adtak át felújított pályát: Balatonfüred, Mályi, Csomád, Pétervására, Balatonfenyves, Téglás, Szeged-Szőreg, Bátonyterenye, Villány, Nagykanizsa lakósai vehették használatba a megújult pályákat.

Ezenfelül az MLSZ-nek a Belügyminisztériummal közös Pályaépítési Programja által a hátrányos helyzetű településeken 31 rekortán kispálya építése van tervben. A program célja a labdarúgás által hasznos és élvezetes elfoglaltság lehetőségét biztosítani a helyi fiataloknak, ezáltal közvetetten támogatni a bűnmegelőzést. Három ilyen pálya már el is készült, egy Átányon, egy Értényen, valamint egy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülete számára Gyöngyöspatán. Az egyesület további négy kispálya megépítését is megpályázta szintén négy leszakadó településen. Jelenleg további hét pálya kivitelezése van folyamatban. A pálya felújítási és építési projektek célja a magyar labdarúgás fejlesztése országszerte, a legelmaradottabb, legkisebb felzárkózó településektől kezdve a nagy városokon át Budapestig. Ennek a célnak fontos és elengedhetetlen eleme a létesítmények színvonalának fenntartása. A nagy igénybevétel miatt érdemes időről-időre karbantartani, felújítani azokat annak érdekében, hogy minél többen tudjanak minőségi időt eltölteni a futballpályákon.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS