Óvatos nyitás és folytatás a labdarúgásban is

2021. április. 21., 18:59   |    

Óvatos nyitás és folytatás a labdarúgásban is

Döntött az elnökség, önkéntes részvétel mellett újraindul a Bozsik Program. A Ferencváros az utolsó bajnoki mérkőzése után veheti át az OTP Bank Liga bajnokának járó serleget. Gera Zoltán folytathatja munkáját a nehéz Eb-selejtező sorozatra készülő U21-es csapat mellett.

Az MLSZ elnökségi tagjai gratuláltak a Ferencvárosnak a 32. bajnoki címéhez, egyben arról is határoztak, hogy támogatják a klub kérését, miszerint az ünnepség és az OTP Bank Liga-serleg átadása a május 8-i zárómérkőzés (Budapest Honvéd–Ferencváros) után, az Albert Flórián-szobornál történjen.

Ezt követően meghallgatták Gera Zoltán, az U21-es válogatottat irányító szövetségi edző részletes szakmai beszámolóját az elmúlt időszakban lezajlott U21-es Európa-bajnokságon való szereplés kapcsán. A szakember önkritikusan beszélt csapata és önmaga teljesítményéről. Elmondta, mind a játék színvonala, mind az eredményesség terén jelentősen fejlődnie kell a korosztálynak.

A hazai rendezésű Eb-n több szempontból is kedvezőtlenek voltak a körülmények. A fiatal szakember számára nagy kihívást jelentett a feladat, amelyet csak részben sikerült megoldania, s hibákat is elkövetett. Ez igaz az általa vezetett szakmai stábra és a kiválasztott játékosok teljesítményére is.

Az elnökség a beszámolóban elhangzottak értékelése után úgy döntött, hogy a pályája elején járó edző érdemes a folytatás és a bizonyítás lehetőségére. A tagokat Gera Zoltán reális és önkritikus helyzetelemzése, illetve a jövőre vonatkozó elhivatottsága, a szükséges változtatásokkal kapcsolatos elképzelései, sportolói tapasztalata és gyarapodó szakmai felkészültsége győzte meg. Az elnökség úgy ítéli meg, hogy a szakember az elmúlt két és fél éves munka során a kritikus kérdésekben olyan tapasztalatokat gyűjtött, amelyeket a következő években hasznosíthat a csapat sikeresebb felkészítésében.

U21: A németek és a lengyelek is a magyar válogatott selejtezőcsoportjában

U21: A németek és a lengyelek is a magyar válogatott selejtezőcsoportjában

Az európai szövetség elkészítette a 2023-as, román-grúz közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság selejtezőinek csoportbeosztását.

Tovább

Az MLSZ a mérkőzések megtartásával kapcsolatban változatlanul a kormányzat járványügyi intézkedéseit követi. Összhangban az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatainak újranyitásával, a Bozsik Program rendezvényei is elindulhatnak az elnökség mai határozata értelmében. A megfelelő járványügyi szabályok betartása és betartatása azonban kulcskérdés a folytatáshoz: az utánpótlásprogram szervezői erre kiemelt hangsúlyt fordítanak. A tornákon való részvétel senki számára sem kötelező, a nevezés önkéntes jellegű. Az előre bejelentetett távolmaradásnak nincs semmilyen következménye.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS