Öt kontinens újságírói jártak a Puskás Arénában

2020. február. 05., 09:48   |    

Öt kontinens újságírói jártak a Puskás Arénában
Fürjes Balázs és Martin Kallen is tartott előadást a Puskás Arénában (Fotó: MTI)

Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) ezekben a napokban Budapesten tartja 83. kongresszusát. A kongresszus vendégei kedden a nyári labdarúgó Európa-bajnokság jegyében tettek látogatást a Puskás Arénában .

A világ összes pontjáról Budapestre érkező mintegy háromszáz sportújságírónak gazdag szakmai programot kínál a kongresszus rendezéséért felelős Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ). Kedden a Puskás Arénába látogattak a konferencia résztvevői, a megújult nemzeti stadionban Fürjes Balázs, stadionépítésért is felelős kormánybiztos fogadta a vendégeket.

Nyitóbeszédében Fürjes Balázs kiemelte: a nemrégen befejeződött építkezés, illetve a tervezés során határozott szempont volt a legendás Népstadion jellegének megőrzése. Olyan multifunkcionális sportlétesítmény jött létre, amely világszínvonalú eseményeknek, így például a nyári labdarúgó Európa-bajnokságnak is méltó otthont adhat.

A rendezvényen előadást tartott Martin Kallen, az UEFA eseményszervezésért felelős igazgatója, az Eb szervező bizottságának elnöke is, aki elmondta: hatalmas az érdeklődés az Európa-bajnokság iránt, ez megmutatkozik a már értékesített jegyek számában, illetve a televíziós közvetítésekre vonatkozás becslésekben is, melyek alapján a közvetítések során összesen több mint 5 milliárd megtekintésre számítanak a szervezők. Marin Kallen hozzátette: a kontinensen átívelő Európa-bajnokság egyik kiemelkedő helyszíne lesz a nagyszerű budapesti aréna.

Mint ismert, a Puskás Arénában négy mérkőzést rendeznek majd: három csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt. A csoportmérkőzések közül egyelőre csak a francia-portugál párharc biztos, a másik két találkozón a magyar válogatott is pályára léphet, amennyiben sikeresen veszi a márciusi végi Nemzetek Ligája-rájátszást (csapatunknak ehhez nyernie kell március 26-án Szófiában Bulgária ellen, majd öt nappal később itthon az Izland-Románia összecsapás győztes ellen).

Gera Zoltán, az EURO2020 budapesti nagykövete is vendége volt a stadionlátogatásnak (fotó: AIPS/Cseh Péter)

A köszöntő beszédeket követően kötetlen program következett, melynek keretében az öt kontinensről érkező vendégek stadiontúrán is részt vettek, részletesen megismerhették a Puskás Arénát. A résztvevők külön köszöntötték a helyszínen a férfi labdarúgó nemzeti csapat válogatottsági rekorderét, Király Gábort, az Európa-bajnokság budapesti nagykövetét, Gera Zoltánt, valamint Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszót és a többszörös Grand Slam-győztes Babos Tímea teniszezőt.

Végezetül Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke szólt a jelenlévőkhöz, és elmondta: a legendás labdarúgó, Puskás Ferenc személyéhez méltó létesítmény épült a hajdani Népstadion helyén, melynek építésében egyébként maga Puskás Ferenc is tevőleges részt vállalt az ötvenes években.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS