Női futsal Eb-selejtező: Sima győzelem a második játéknapon

2018. szeptember. 13., 20:36   |    

Női futsal Eb-selejtező: Sima győzelem a második játéknapon

Az ukrajnai Eb-selejtező torna második mérkőzésén női futsalválogatottunk 8-4-re legyőzte a kazahokat. Történelmi a mai siker, mert ez volt a válogatott első diadala, amit tétmeccsen ért el.

A szerdai első játéknapon a magyar csapat óriási meglepetést okozott, 4-4-es döntetlent ért el a csoport toronymagas favoritja, a házigazda ukránok ellen. A második játéknapon az a kazah csapat volt a mieink ellenfele, amely szerdán 8-0-ás vereséggel zárta a fehéroroszok elleni összecsapását.

A magyar válogatott Szabó Boglárka öngóljával már az 1. percben hátrányba került a találkozón, de Krascsenics Csilla a 11. percben egyenlített, Kota Gabriella pedig a 13. percben büntetőből vezetést szerzett a mieinknek. A kazahok nem sokkal később egyenlítettek ugyan, de másodpercekkel a félidő vége előtt Csepregi Gabriella újra előnyhöz juttatta csapatunkat (3-2).

A második félidő első felében rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, ezek jelentős részét nem tudtuk góllal befejezni, de így is hamar eldöntöttük a meccset, sorrendben Krascsenics Csilla, Szabó Boglárka, majd Gál Tímea is betalált (6-2). Innentől már csak a magyar győzelem nagysága volt kérdéses, az utolsó 10 percben Kota Gabriella duplázott, és a kazahok is kétszer találtak a kapunkban, így alakult a 8-4-es végeredmény.

A csoport másik mérkőzésén az ukránok 0-2-es félidőről 4-2-re nyertek a mieink szombati ellenfele, a fehéroroszok ellen. Két forduló után a magyar válogatott vezeti a csoportot 4 ponttal, jobb gólkülönbségével megelőzve az ukránokat.

– Húsz órával az ukránok elleni mérkőzés után kellett ismát pályára lépnünk, ezért kevés időnk volt a regenerálódásra, ami rányomta a bélyegét a játékunkra, a fáradtság miatt inkább küzdelmes mint szép és látványos volt a mérkőzés – mondta a mérkőzés után Dombó János szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – Egy jó kazah csapat volt az ellenfelünk, sokáig szoros is volt a mérkőzés. Sajnos nem tudtunk kellőképpen koncentrálni, a mentális fáradtság miatt legalább nyolc-tíz ziccer, ami kimaradt az ellenfél kapuja előtt. A második félidőre találtuk meg saját játékunk ritmusát, ekkor már magabiztosabban játszottunk, és eldöntöttük a mérkőzést. Ilyen szintű meccsekhez, és ekkora terheléshez még nincsenek hozzászokva a lányok, ezért nagyon jól jön a holnapi szabadnap. Le a kalappal a játékosok előtt, álmunkban sem gondoltuk volna, hogy két forduló után veretlenül, az első helyen állunk a csoportban, és matematikai esélyünk van arra, hogy Eb-résztvevők legyünk. A célunk, hogy szombaton is bravúrt érjünk el, és veretlenül hozzuk le első Eb-selejtező tornánkat.

Magyarország-Kazahsztán 8-4 (3-2)
Magyarország: Nagy Tünde - Sipos Lilla, Csepregi Gabriella, Kota Gabriella, Varga Adél
Cserék: Varga Luca, Szabó Boglárka, Megyeri Boglárka, Gál Tímea, Fülöp Diána, Krascsenics Csilla, Gelb Mónika


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • MOL
  • Förch
  • Jet Sol