Német-magyar Eb-egyeztetés Münchenben

2018. szeptember. 11., 10:55   |    

Német-magyar Eb-egyeztetés Münchenben

Magyar küldöttség vett részt a múlt heti Németország–Franciaország nemzetek ligája összecsapáson, Münchenben a 2020-as Európa-bajnokság előkészítése és szervezése kapcsán.

A tanulmányútra az MLSZ szakemberei mellett azon szervezetek képviselői kaptak meghívást, akik részt vesznek majd a nagyszabású torna lebonyolításában. A program részeként a Szabó Vilmos, projektigazgató vezette testület a müncheni városvezetéssel is tárgyalásokat folytatott, amelynek keretében a németek bemutatták a 2020-as Eb tervezett szurkolói zónáját – a müncheni Olimpiai Parkot.

A találkozó előtt, a stadionban a német szövetség (DFB) prezentálta az Eb-re vonatkozó biztonsági koncepcióját és mobilitási tervét, illetve a magyar küldöttség is beszámolt a projekt részleteiről, a végrehajtott feladatok előrehaladásáról. A szakmai programot egy stadiontúra zárta, melynek kiemelt része volt az úgynevezett vezetési pont működésének bemutatása is.

Az MLSZ szakemberei mellett a Fővárosi Önkormányzat Országos Mentőszolgálat, a Valton Security, az Országos- és a Budapesti Rendőrfőkapitányság képviseltette magát az eseményen.

Mint ismeretes, a 2020-as Eb-re kijutó 24 csapatot hat négyes csoportba osztják a sorsoláson. A csoportok első és második helyezettjei – kiegészülve a négy legjobb harmadikkal – jutnak be a nyolcaddöntőkbe, melyet innen kezdve egyenes kieséses szakasz követ. A torna június 12-től július 12-ig tart, a nyitómérkőzést Rómában, a döntőt a Londonban rendezik. Ez az első olyan alkalom, amikor minden rendező ország csapatának meg kell küzdenie a kijutás jogáért.

Konkrétan Budapesten három csoportmérkőzést rendeznek, június 16-án, 20-án és 24-én, és amennyiben a mieink kijutnak az Eb-re, legalább két mérkőzésen pályára is léphetnek a Puskás Ferenc Stadionban. Szintén itt rendezik június 28-án az egyik nyolcaddöntő-mérkőzést. A müncheni helyszín Budapest párja lesz a rendezés során.

 


A hírkategória további hírei

Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS