Megkezdődött a jövő évi U21-es Európa-bajnokság szervezése

2020. február. 24., 14:38   |

Megkezdődött a jövő évi U21-es Európa-bajnokság szervezése

A napokban Telkiben jártak a 2021-es U21-es Európa-bajnokság magyarországi rendező városainak képviselői. Az UEFA második legnagyobb tornájának a négy szlovéniai helyszín mellett magyar részről Budapest, Győr-Gyirmót, Székesfehérvár és Szombathely ad majd otthont.

A workshopon az UEFA-t a torna projektvezetői képviselték, a városokat pedig az MLSZ szervezőbizottságának különböző részterületeket vezető tagjai tájékoztatták a legfontosabb tudnivalókról. Ez a találkozó az előkészítő munka hivatalos kezdetének is tekinthető, amely alkalomból az U21-es Eb serlege is ott volt a helyszínen, hiszen ezért küzdenek majd a csapatok jövő nyáron június 9. és 26. között. A szervezés a következő hetekben, hónapokban a rendező városok meglátogatásával, a kijelölt stadionok bejárásával folytatódik majd.

Ahogy az ismert, a jövő évi U21-es Európa-bajnokságon rendezőként biztosan pályára lép majd a Gera Zoltán vezette magyar csapat is, ahogy a szlovén válogatott is, míg a további 14 hely megszerzéséért jelenleg még zajlanak a selejtezők. Az azonban már most kijelenthető, hogy a jövő szupersztárjai lépnek majd pályára a tornán, melynek döntője 2021. június 26-án Székesfehérváron lesz. Egész biztos, hogy a kontinenstornán játszó labdarúgók közül jó néhányan pár év múlva az európai labdarúgás elitjéhez tartoznak majd.

A selejtezők befejeztével, 2020 novemberében sorsolják ki a csoportokat, így akkor derül majd ki az is, hogy a magyar válogatott mellett mely csapatok lépnek pályára a csoportkör magyarországi mérkőzésein.