Marco Rossi: Megható volt a szurkolók szeretete

2019. november. 15., 22:08   |    

Marco Rossi: Megható volt a szurkolók szeretete

A magyar válogatott szövetségi kapitánya az uruguayiak elleni mérkőzés (1-2) után elmondta: a jövő keddi, Wales elleni mérkőzést nem kezdhetjük úgy, mint a Puskás Aréna avatómeccsét.

– Sajnos úgy kezdtünk, ahogy a horvátok elleni spliti mérkőzésen: megszeppenten, ijedten, talán az ellenfélnél játszó nagy nevek miatt – kezdte értékelését Marco Rossi. – Ennek Walesben nem szabad megismétlődnie, pedig az is sajátos környezet, forró hangulatú mérkőzés lesz. Megfelelő kvalitásra és hozzáállásra lesz szükségünk, úgy kell teljesítenünk az első pillanattól fogva, ahogy ma a 20. perc után játszottunk. Voltak jobb és rosszabb pillanatok a folytatásban is, de ez természetes egy futballmeccsen. Szalai Attila és Nagy Zsolt jól mutatkozott be, pozitív hatásuk volt a meccsre. Nagy bizonyította, amit korábban gondoltam róla, nem fél a kihívástól, belemegy a párharcokba, gyors és erős játékos. Ami védelem egészét illeti: Lovrencsics pihent, Baráth maga kért cserét egy izomhúzódás miatt, mostanában a védőinkkel rendre balszerencsés dolgok történnek a pályán. Igyekeztünk kerülni a fölösleges kockázatot a csapat összetételénél, most úgy tűnik, hogy csak Kalmár Zsoltról kell lemondanunk Walesben, aki sajnos megsérült a mérkőzésen.

– Szeretném szívből megköszönni a mérkőzésre kilátogató szurkolóknak, hogy eljöttek a stadionba. A létszámon túl megható volt az a hangulat, érzelmi többlet, amivel megajándékoztak bennünket, ez egy életre emlékezetes marad számomra. Külön köszönöm Gera Zoltán búcsúztatása alatt átélt perceket, amelyeket életem legmeghatóbb pillanatai közé sorolom – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Oscar Tabarez, az uruguayiak szövetségi kapitánya is szép emlékekkel távozott a Puskás Arénából.

– Intenzív, kiegyenlített mérkőzést játszottunk. Az első félidőben lendületesen játszottunk, de volt olyan pillanat, amikor nehézségek elé állított bennünket a magyar csapat – fogalmazott a találkozó után az uruguayiak szövetségi kapitánya, aki immár több mint 200 alkalommal irányította a nemzeti csapatot. – Mindkét válogatott fontos meccsek elé néz, ez meghatározta azt, hogy a második félidőben hogyan osztottuk be az erőnket. Elégedetten és hálásan távozom Budapestről, örülök, hogy átélhettem az új Puskás Aréna avatását, főleg egy ilyen nagyszerű közönség előtt. Köszönöm az ajándékot, amit a mérkőzés előtt kaptam: egy magyar mezt a nevemmel, és a 10-es mezszámmal, amiről tudjuk, hogy Puskás Ferenc is ezt viselte annak idején a mezén.

 


A hírkategória további hírei

Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS