Marco Rossi: Geránál jobb nagykövete nem lehetne a 2020-as Eb-nek

2019. január. 30., 11:23   |    

Marco Rossi: Geránál jobb nagykövete nem lehetne a 2020-as Eb-nek

Gera Zoltán lett a 2020-as Európa-bajnokság budapesti helyszínének nagykövete. Marco Rossi szövetségi kapitány, akinek stábjában másodedző a tegnap bemutatott nagykövet, úgy véli, Gera a lehető legjobb választás volt arra, hogy a jövő évi, Budapesten is zajló tornát népszerűsítse.

Marco Rossi szövetségi kapitány személyesen gratulált a Ferencváros és a magyar válogatott másodedzőjének az új megtisztelő feladathoz. Az Eb sikerességéhez pedig  mindketten a nemzeti csapat edzőiként is szeretnének hozzájárulni. Különös tekintettel arra, hogy most már egy nagykövet is van az edzői stábban.

– A pályafutásom során ez az első alkalom, hogy egy nagykövettel dolgozhatok együtt. Nagyon büszke vagyok rá, hogy az Eb egyik nagykövete a mi stábunkat is erősíti – mondta Marco Rossi. – De komolyra fordítva a szót: úgy vélem, hogy Zoltán a legmegfelelőbb ember erre a feladatra, hogy a 2020-as Eb budapesti helyszínének nagykövete legyen. Csodálatos játékospályafutást mondhat magáénak, de edzőként is végtelenül profi és elszánt. Játékosként is nagyon kedveltem őt és edzőként is csak jót tudok mondani róla, ugyanakkor leginkább emberként kedvelem őt. A bejelentéskor mindenki láthatta, hogy milyen lelkes a legújabb feladatával és az egész 2020-as Eb-vel kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy ezt a lelkesedést ha valaki, akkor ő egész biztosan képes lesz átadni mindenkinek, de persze legfőképp a szurkolóknak. Ugyan nagyon szerényen beszélt arról, hogy kik lehettek volna még alkalmasak erre a nagyköveti feladatra, én azonban biztos vagyok benne, hogy nagykövetnek nála alkalmasabb embert nem lehetett volna találni.

Gera Zoltánnal már nagykövetként készített első interjúnkat itt nézheti meg, a 2020-as Európa-bajnoksággal kapcsolatos legfontosabb információkat pedig tegnapi cikkünkből tudhatja meg. 

500 nappal az Eb előtt: Gera Zoltán a budapesti nagykövet

500 nappal az Eb előtt: Gera Zoltán a budapesti nagykövet

A Magyar Labdarúgó Szövetség kedden bemutatta a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság budapesti helyszínének nagykövetét, a 97-szeres válogatott Gera Zoltánt.

Tovább


A hírkategória további hírei

Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS