Marco Rossi az év edzője, a férfi válogatott az év csapata!

2023. január. 09., 23:14   |    

Marco Rossi az év edzője, a férfi válogatott az év csapata!

A Magyar Állami Operaházban, az M4 Sport - az Év Sportolója Gála keretében átadták a 2022-es év legjobb sportolóinak, sportszakembereinek járó elismeréseket.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 65. alkalommal díjazta az év legsikeresebb sportolóit és sportszakembereit, a 2022-es év legjobbjainak járó elismeréseket az Állami Operaházban adták át.

A labdarúgás szereplői három kategóriában kerültek a legtöbb szavazatot kapott jelöltek közé, és hétfőn este kiderült, hogy mindhárman meg is nyerték saját kategóriájukat.

Akárcsak 2020-ban, a tavalyi évben is Marco Rossi, a férfi A-válogatott szövetségi kapitánya lett az év edzője a hazai sportújságírók szavazatai alapján. Az olasz szakember világhírű kollégájától, a gála egyik díszvendégétől, Fabio Capellótól vette át az elsimerést.

A sportújságírók szavazatai alapján a 2022-ben több nagy bravúrt is végrehajtó, a Nemzetek Ligájában csoportja második helyén végző magyar válogatott lett az év csapata. A válogatott nevében Gulácsi Péter vette át az elismerést a gálán, mellette Marco Rossi szövetségi kapitány, Laczkó Zsolt másodedző, valamint a keret tagjai közül Kalmár Zsolt és Nagy Zsolt állt a színpadra, míg a válogatottól 2022-ben búcsúzó Szalai Ádám videóüzenetben mondott köszönetet a díjért.

Az év sportpillanatának a ferencvárosi Kristoffer Zachariassen a Monaco ellen szerzett, Európa-liga-csoportgyőzelmet érő gólját választották meg. Az Európ-liga döntőjét idén éppen Budapesten rendezik meg, emellett két Európa-bajnokságnak is otthont ad 2023-ban Magyarország: márciusban a női futsal Eb négyes döntőjét Debrecenben rendezik, míg májusban a férfi U17-es Európa-bajnokság küzdelmeinek leszünk a házigazdái.

 


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS