Már 30 eurótól elérhetőek lesznek az Eb-jegyek

2019. május. 19., 12:43   |    

Már 30 eurótól elérhetőek lesznek az Eb-jegyek

Az Európai Labdarúgó-szövetség Budapesten jelentette be a 2020-as Európa-bajnokság jegyárait. A belépőket június 12-től lehet megvásárolni az UEFA hivatalos jegyárusító oldalán.

Csányi Sándor meghívására Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke a helyszínen tekintette meg a 2020-as Európa-bajnokság egyetlen új létesítményét, a Puskás Arénát a Lyon budapesti női BL-győzelmének másnapján. A találkozó után az UEFA ugyanitt jelentette be a 12 ország által közösen rendezett kontinenstorna jegyárait. A Puskás Aréna négy találkozónak ad majd otthont jövő nyáron, három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt játszanak majd a csapatok Budapesten.

– Ez a torna, amivel az Európa-bajnokságok 60. évfordulóját ünnepeljük, minden tekintetben különleges lesz. Az, hogy Magyarországra jön az Eb, egy olyan lehetőség, amit a magyar szurkolóknak nem lehet kihagyni – mondta a jegyárak bejelentéséről tartott sajtótájékoztatón Martin Kallen UEFA-igazgató.

A szurkolók június 12-től igényelhetnek jegyeket a https://www.uefa.com/uefaeuro-2020/ticketing/ oldalon, ahová már most érdemes regisztrálni, mert így első kézből értesülhetnek a szurkolók az árusításról szóló friss információkról.

– A Puskás Aréna 68 000 fő befogadására lesz alkalmas és négy mérkőzést játszanak Budapesten, ez nagyjából 270 000 jegyet jelent összesen. A jegyértékesítés első szakaszában ennek a felét fogjuk értékesíteni és magyar szurkolókra fogunk koncentrálni, hogy a belépők nagy része helyben találjon gazdára. De mindenkit arra buzdítunk, hogy már most regisztráljon, ezzel növelje esélyeit a jegyhez jutásra. Ha Magyarország kijut az Eb-re, akkor a résztvevő csapatok szurkolóinak fenntartott jegyek is elérhetővé válnak. A kategóriák kialakításánál az egyszerűségre törekedtünk. A jegyárakat két csoportba soroltuk a rendező országot átlagfizetései szerint. Budapest Bakuval és Bukaresttel együtt a második csoportba került – tette hozzá Philippe Margraff az UEFA igazgatója.

Jegykategóriák és árak

Háromféle árkategória közül lehet választani az UEFA EURO 2020-ra, a rendező városokat pedig két csoportba osztották a lakosság vásárlóereje és átlagos jövedelme szerint. Az A csoportba Amszterdam, Bilbao, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, München, Róma és Szentpétervár került, a B csoportba Baku, Bukarest és Budapest.

A csoportbeosztás az egész tornára érvényes, tehát a bakui negyeddöntőre olcsóbb lesz a jegy, mint a müncheni, a római vagy a szentpétervári negyeddöntőre.

A szurkolók kétféle jegy közül választhatnak: Az  egyéni jegyek egy adott mérkőzésre, egy adott stadionba szólnak; míg a „követem a csapatom” típusú jegyekkel – amelyen 2019 decemberétől lesznek elérhetőek – a szurkolók részt vehetnek a kedvenc csapatuk egy egyenes kieséses szakaszban vívott mérkőzésén, függetlenül annak helyszínétől. Ha az adott csapat nem jut be az egyenes kieséses szakaszba, a jegyek árát 100 százalékban visszatérítik a szurkolóknak.

Egy szurkoló maximum 4 jegyet vehet egy mérkőzésre, a jegyeken szerepleni fognak a vásárlók nevei, a stadionoknál ellenőrizhetik, hogy a jegyekkel valóban az arra jogosult szurkolók lépnek-e be az arénába. A mozgáskorlátozott szurkolók részére is számos jegyet értékesít az UEFA. Ezek a jegyek mindig a legalacsonyabb árkategóriába tartoznak, függetlenül attól, hogy hová szólnak a stadionban. Emellett a mozgáskorlátozott szurkolók kísérőjének  egy ingyen jegyet is biztosítanak.

Fans First - Elsők a szurkolók
– Az UEFA EURO 2020-ra elérhető jegyek 82%-a szurkolók, a résztvevő csapatok és a nagyközönség rendelkezésére áll majd;
– 44 mérkőzésre mintegy egymillió jegy érhető majd el 50 euróért vagy olcsóbban;
– Összesen 40,000 jegy érhető majd el 100 eurónál olcsóbban a londoni döntőre és elődöntőkre; és
– Azok a szurkolók, akik nem kapták meg az igényelt jegyeiket az első jegyértékesítési szakasz lejártáig, elsőként értesülnek majd az új jegyvásárlási lehetőségekről, és ezen szurkolók számára egy kizárólagos, elsőbbségi jegyvásárlási időszakot biztosítanak majd.     

A szurkolók számára rekordmennyiségű, hárommillió jegy lesz elérhető, ami azt jelenti, hogy a szurkolóknak minden eddiginél nagyobb esélyük lesz élőben átélni az eseményeket. „LIVE IT. FOR REAL” – a szlogen arra ösztönzi a szurkolókat, hogy a stadionokban tapasztalják meg a mérkőzések hangulatát. Csaknem két és fél millió jegy áll rendelkezésre a tornára kvalifikált nemzetek szurkolói és a nagyközönség számára – ez már önmagában több, mint ahány jegyet összesen értékesítettek az UEFA EURO 2016-ra.

A stadiont az elsők között járhatta be a tíz szerencsés szurkoló, akik megnyerték ezt az egyedülálló lehetőséget az MLSZ Szurkolói Klub #VisitPuskás játékán. Azt viszont nem tudták, amikor jelentkeztek a játékra, hogy a Puskás Aréna látogatásán túl még egy óriási meglepetés is vár rájuk: először Gera Zoltán ült közéjük a lelátóra, majd megjelent a két portugál legenda, Nuno Gomes és Figo is. Az UEFA EURO2020-nagykövetei pedig átadták a nyertesek meglepetés első kategóriás jegyeit! Ők már biztosan visszatérnek a stadionba az Eb-alatt egy találkozóra.

Deutsch Szabolcs és kisfia, Botond is a szerencsés nyertesek között vannak:

Több ezren regisztráltak, ezért eszünkbe sem jutott, hogy nyerhetünk. Aztán azt gondoltuk, hogy egy stadiontúrára jöttünk. Itt viszont egymást érték a meglepetések: részt vehettünk a sajtótájékoztatón, ahol egész Európa számára bejelentették az Eb jegyárait; kimehettünk a lelátóra, ajándékokat kaptunk, majd megérkezett Gera Zoltán! Leült közénk és nemsokára újabb futballsztárok érkeztek! Ez után tudtuk meg, hogy egy két főre szóló, első kategóriás jegyet is kaptunk az első, budapesti Eb-találkozóra! – mondta az mlsz.hu-nak az édesapa, aki fiával három éve csatlakozott a Szurkolói Klubhoz és rendszeresen járnak a magyar válogatott találkozóira. Egy Madrid All Stars mérkőzésen Botond is élőben látta Figót futballozni, ám ő inkább a magyar játékosokért rajong:

 Minden válogatott játékosunk ugyanolyan jó, őket szeretném látni az Európa-bajnokságon. Az már szinte mindegy is, hogy ki lenne az ellenfél, úgyis a magyarok érdekelnek.

Nagyon jó érzés adni, mosolyt csalni az emberek arcára. Örülök, hogy örömet szerezhettem a szurkolóknak, láttam, hogy nagyon meglepődtek. Ők tízen előbb jutottak jegyhez, mint én

– jegyezte meg viccesen Gera Zoltán, a 2020-as Európa-bajnokság budapesti rendezésének nagykövete.

– Én is meglepődtem, hogy itt lehetek, Nuno Gomes és Figo között. Nagyon komoly múltú játékosok ők, de nagyon barátságosak, kedvesek voltak. Tetszik nekik az új stadion, portugálokként a Benfica lisszaboni arénája jutott róla az eszükbe. Beszélgettünk arról is, hogy a stadion külső megjelenésében őrzi a régi formákat. Ahogy kezdenek a székek is helyükre kerülni, már körvonalazódik, hogy is fog kinézni az új Puskás. Szerintem is gyönyörű és még milyen szép lesz, ha a küzdőtér is zöld lesz már! – folytatta a válogatottnál pályaedzői feladatokat ellátó Gera Zoltán, aki a következő Eb-selejtezők mérkőzéseinkkel kapcsolatban azt mondta, nagyon fontos, hogy a játékosok minél jobb állapotban érkezzenek meg a válogatottba.

A horvátok elleni mérkőzés kellő önbizalmat ad a csapatnak. De az azerieket nem szabad lebecsülnünk, ahogy sokan teszik. Biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz ellenük talán nehezebb, mint a horvátok ellen itthon volt.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS