Magyar siket gyerekek focizási lehetőségét támogatja az UEFA

2024. május. 10., 10:58   |    

Magyar siket gyerekek focizási lehetőségét támogatja az UEFA

Több tízezer euró UEFA-támogatást kapott az Ezüstcipő Hallássérült Fiatalok Focisuli Alapítvány, melyet a legendás újpesti játékos, az 1979-ben európai ezüstcipős Fekete László fia hozott létre 2017-ben.

Ifj. Fekete László tíz évvel ezelőtt kezdett el jelnyelvet tanulni, és tanulmányaival párhuzamosan rendszeresen járt siket társaságba, ennek hatására határozta el, hogy alapít egy olyan szervezetet, amely kifejezetten a siket és nagyothalló gyerekeknek biztosít focizási lehetőséget. 

Az alapítvány szervezésében a gyerekek heti háromszor járnak fociedzésre, sőt az egyesület a versenyeztetésükben is szerepet vállal. 2019-ben a Puskás Aréna megnyitóján, az Uruguay elleni találkozón a játékosokat is ők kísérték a pályára. 

Az Ezüstcipő Hallássérült Fiatalok Focisuli Alapítvány bekerült az UEFA által a 2023-as évben támogatott szervezetek körébe, melynek köszönhetően 43 500 euró támogatást kapott. A 48 siket, illetve nagyothalló gyermeket foglalkoztató alapítvány egy személyszállító kisbuszt vásárolt az UEFA-tól elnyert támogatásból. 

- Óriási segítséget jelent számunkra ez a támogatás, tudniillik a gyerekek kilencven százaléka bent lakik egyrészt a Budapesti Hallássérültek Tanintézetében, másrészt a Budapesti Nagyothallók Iskolájában, ezért a szülők, nagyszülők nem tudják megoldani a gyerekek szállítását az edzésekre. Most, hogy az MLSZ-nek köszönhetően segítséget kaptunk az UEFA Foundation For Children szervezettől, megoldódott a szállítást érintő kérdés, így a fiatalok most már gond nélkül el tudnak jutni az edzések helyszínére - nyilatkozta ifj. Fekete László.


Címkék:

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS