Magyar küldöttség járt az U21-es Eb-döntőn

2019. július. 02., 16:40   |    

Magyar küldöttség járt az U21-es Eb-döntőn

Első alkalommal csap össze 16 csapat az U21-es Európa-bajnokságban a szlovén-magyar közös rendezésű viadalon. A 2021-es torna szervezői - köztük az MLSZ munkatársai - az idei nagy sikerű döntőn gyűjtöttek tapasztalatokat.

Az olaszországi U21-es Eb-döntőhöz kapcsolódóan az MLSZ Eseményszervezési-, Nemzetközi- és Kommunikációs osztályának képviselőit hívta meg tanulmányútra az UEFA.

A kétnapos eseményen az olasz szervezők és az UEFA munkatársai számos hasznos tapasztalatot és információt osztottak meg a 2021-es, szlovén-magyar rendezésű U21-es Európa-bajnokság szervezésében résztvevő szakemberekkel. A következő Európa-bajnokság lesz az első, amelyen 16 csapat verseng majd a végső győzelemért. A hat helyszínes Eb-re Spanyolország érkezik majd címvédőként, miután a csapat 2–1-re legyőzte Németországot a döntőben.

Az olaszországi torna rendezése igen nagy sikert hozott. Több mérkőzésen is megteltek a stadionok. a helyi – semleges – szurkolók nagy szeretettel fogadták a résztvevő csapatokat.

Hogy  minden csapat otthon érezze magát a tornán, a szervezők egyik legfontosabb célkitűzése is volt. A döntőn annak ellenére is teltház volt, hogy az előzetes várakozásokkal ellentétben az olasz válogatott nem jutott be a fináléba.

Az MLSZ Eseményszervezési Osztályának munkatársai az U21-es Eb-döntőn, Udinében.

A rendezővárosok önkormányzatai komoly támogatást nyújtottak a torna és a mérkőzések népszerűsítéséhez. Minden helyszín legfontosabb terein és utcáin találkozni lehetett az Eb plakátjaival, a résztvevő országok zászlóival.

Több száz önkéntes dolgozott ezen a tornán is. (A jövő évi felnőtt Eb-re továbbra is várják az önkéntesek jelentkezését az euro2020.mlsz.hu/onkentes oldalon).

A nagy érdeklődés és a torna népszerűsége nem meglepő, hiszen a felnőtt Európa-bajnokság után ez az európai futball legrangosabb eseménye. Az U21-es Eb-n a jövő sztárjait láthatjuk élőben, akik közül sokan néhány év múlva már a legnagyobb klubok felnőtt csapatainak kedvencei lesznek.

A magyar szurkolók tehát abban a kivételes helyzetben vannak, hogy egy éven belül az európai labdarúgás két legrangosabb eseményének is részesei lehetnek, hiszen 2020-ban felnőtt Európa-bajnoki mérkőzések házigazdája lesz Budapest; 2021-ben pedig az U21-es kontinenstornának ad otthont fővárosunk mellett Székesfehérvár, Szombathely és Gyirmót. Utóbbin ráadásul házigazdaként egész biztosan részt vesz majd a Gera Zoltán vezette magyar U21-es válogatott is.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS