Ma 50 éves Kuttor Attila

2020. május. 29., 10:28   |    

Ma 50 éves Kuttor Attila

A korábbi bajnok és MK-győztes védő 19-szer lépett pályára a válogatottban, most edzőként kupadöntőre készül.

A miskolci születésű Kuttor Attila a DVTK-ban kezdett el futballozni, innen került be a korosztályos válogatottakba is, NB I-es debütálására viszont már a Videotonban került sor. A Győri ETO, majd az MTK következett, utóbbi klubban töltötte pályafutása legsikeresebb időszakát, Garami József irányításával 1997-ben bajnok és kupagyőztes, 1998-ban és 2000-ben újból kupagyőztes lett a kék-fehérekkel. Egy rövidebb diósgyőri és székesfehérvári kitérőt követően az MTK-hoz is visszatért két évre, majd a DVSC, a Siófok és a Fehérvár FC következett. 2006-ban, 36 évesen még nyert egy kupaaranyat a fehérváriakkal, majd pályafutása végén a Siófokot és a Haladást erősítette, 39 évesen bajnoki bronzérmet szerzett a szombathelyiekkel. Pályafutása során 560 NB I-es bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ennél több élvonalbeli találkozót egyetlen magyar mezőnyjátékos sem játszott, egyedül Végh Zoltán előzi meg Kuttort az örökrangsorban.

Egy meccset eldöntő Kuttor-találat 1991-ből (2:45-től):

A magyar válogatottban 1993 szeptemberében mutatkozott be, az oroszok elleni vb-selejtezőn, Verebes József kapitánysága alatt, majd 11 éven keresztül folyamatosan a nemzeti csapat közelében volt, összesen 19 alkalommal lépett pályára címeres mezben, egyetlen gólját az utolsó, japánok elleni meccsen szerezte.

Visszavonulása után öt évig a Haladás utánpótlásában dolgozott edzőként, 2005-ben rövid időre a felnőtt csapat megbízott vezetőedzője lett, majd 2017-ben megkapta edzői karrierje legnagyobb lehetőségét: a Mezőkövesd-Zsóry FC vezetőedzőjévé nevezték ki. Irányításával nagyot javult eredményességben a borsodi csapat, amely éppen a héten érte el története legnagyobb sikerét azzal, hogy bejutott a Magyar Kupa döntőjébe.

Történetében először kupadöntős a Mezőkövesd

Történetében először kupadöntős a Mezőkövesd

Felülmúlta 2017-es sikerét a Mezőkövesd, amikor a Magyar Kupa elődöntőjéig jutott a csapat. Idén viszont a MOL Fehérvár FC-vel a visszavágón 2-2-es döntetlent játszva, összesítésben 3-3-at elérve, a címvédőt búcsúztatva jutott a fináléba.

Tovább


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS