Leánycsapat lett az OTP Bozsik Bajnokok tanévzáró legjobbja

2018. május. 27., 14:35   |    

Leánycsapat lett az OTP Bozsik Bajnokok tanévzáró legjobbja

Az MLSZ Telki edzőközpontjában tartották meg szombaton az OTP Bank Bozsik-program hagyományos tanévzáró fesztiválját és a középiskolás bajnokság, a Fair Play Cup döntőjét. Az egész fesztivál legjobbja a leányok III. korcsoportjában szereplő Kiskunhalas lett, míg a Fair Play Cupot a fiúknál a címvédő BEG, a lányoknál pedig a váci Balláb FC nyerte.

Az OTP Bank Bozsik Intézményi Program hagyományosan két nagy fesztivált rendez évente: egyet a tanév nyitásakor, egyet pedig a tanév zárásakor. A szombati tanévzárón a középiskolások bajnoksága, a Fair Play Cup döntőjének résztvevőivel együtt mintegy 800 óvodás és iskolás gyermek rúgta a labdát Telkiben.

Az eseményen részt vett Georges Leekens, a férfi A-válogatott szövetségi kapitánya és Patrick De Wilde pályaedző, Gellei Imre volt szövetségi kapitány, Nyilasi Tibor, 70-szeres és Pisont Istán, 31-szeres válogatott labdarúgók, a Tatabányai Bányász korábbi legendás játékosa, Szabó György valamint Vámos Tibor az MLSZ Grassroots, Fair Play és Kisebbségi Bizottságának elnöke is.  

Az OTP Bank Bozsik-program 2017/2018-es tanéve a tavalyinál sikeresebbnek mondható, hiszen a programban résztvevők száma ismét magasabb lett az előző évinél. Idén 239 körzetben rendeztek Bozsik-tornákat, ezeken 3100 intézmény 106 500 fiatalja rúgta a labdát. Először lépte át a program intézményi része a százezres határt, és az is kiemelendő, hogy 27 500 lány, valamint 32 500 óvodás is "bozsikos" focistának mondhatja magát. 

A női labdarúgás fejlődését nagyon jól megmutatta a tanévzáró is, mivel a legeredményesebb csapat a III. korcsoportban a leányok között szereplő Kiskunhalas lett. Ők 15 pontot gyűjtöttek, miközben 28 gólt rúgtak és mindössze egyet kaptak.

Ugyancsak szombaton, Telkiben rendezték meg a Fair Play Cup országos középiskolás bajnokság döntőjét, amelyen 8 lány- és 8 fiúcsapat küzdött meg egymással a végső győztesnek járó értékes fődíjért, amely idén is egy külföldi utazás volt: az Atlético Madrid és az Internazionale felkészülési meccsére látogatnak majd el a fiatal labdarúgók augusztus közepén. A címvédő Békéscsabai Evangélikus Gimnázium (BEG) csapata ezúttal sem talált legyőzőre a fiúknál, míg a lányoknál a váci Balláb FC diadalmaskodott.

A Fair Play Cup idén nevezési rekordot hozott, 448 intézmény 862 csapata jelentkezett a viadalra, összesen 8651 játékos vett részt a több fordulós sorozatban. Érdemes külön kiemelni, hogy a résztvevők több mint harmada lány, 320 lánycsapat indult el, 3310 játékossal. 

Eredmények: 

Leány III. korcsoport, 2005. január 1. után születettek: 

1. Kiskunhalasi Református Kollégium Szilágyi Áron Gimnázium
2. Budapesti Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyalvű Általános Iskola
3. Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Győr

OTP Bank gólkirály: Kuklis Dorina, Kiskunhalas, 16 gól 

Leány IV. korcsoport, 2003. január 1. után születettek:

1. Rigó József Általános Iskola, Bugac
2. Kossuth Lajos Általános Iskola, Mezőtúr
3. Fiáth János Általános Iskola, Töltéstava

OTP Bank gólkirály: Farkas Nina, Bugac, 13 gól 

Fiú III. korcsoport, 2005. január 1. után születettek:

1. Abádszalók-Kovács
2. Meszesi, Pécs
3. Nagykónyi-Würtz

OTP Bank gólkirály: Vona Ferenc - Abádszalók, Babos Zalán - Kölcsey, Győr 7-7 gól 

Fiú IV. korcsoport, 2003. január 1. után születettek:  

1. Meszesi, Pécs
2. Kálváriaparti, Gyöngyös
3. Bocskai, Hajdúnánás

OTP Bank gólkirály: Mátra Gergely - Gyöngyös, Keszthelyi Dominik - Pécs 8-8 góllal 

Fair Play Cup, lányok:

1. Balláb FC, Vác
2. Eötvös, Kaposvár
3. Garay Gold Girls, Szekszárd

Fair Play Cup, fiúk: 

1. BEG
2. Boró, Vác
3. Varró SZKI, Karcag


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • MOL
  • Förch
  • Jet Sol