Koszorúzás és gyertyagyújtás Fehér Miklós emlékére

2024. január. 26., 10:07   |

Koszorúzás és gyertyagyújtás Fehér Miklós emlékére

Pontosan 20 évvel ezelőtt történt az a máig felfoghatatlan tragédia, amikor a pályán összeesett és elhunyt Fehér Miklós, a magyar válogatott és a portugál Benfica labdarúgója.

Fehér Miklós a Benfica mezében, a Guimares elleni bajnoki mérkőzésen esett össze 2004. január 25-én, néhány órával később érkezett a tragikus hír, hogy a gyors segítség ellenére az életét már nem lehetett megmenteni.

A tragikusan fiatalon elhunyt labdarúgóról azóta minden évben megemlékeznek Lisszabonban és Győrben, így volt ez a 20. évfordulón is. A labdarúgó egykori nevelőklubja, az ETO FC és a Benfica delegációjának tagjai csütörtök kora este a Szabadi úti temetőben megkoszorúzták Fehér Miklós sírját, majd gyertyagyújtással emlékeztek az egykori kiváló labdarúgóra. A volt játékos sírjánál Fernando Seara, a Benfica vezetőségének tagja, az egyesület közgyűlési bizottságának elnöke, valamint Simao Sabrosa, a Benfica nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója is gyertyát gyújtott Miki emlékére.

Győr nevében Szeles Szabolcs alpolgármester, az ETO FC képviseletében többek között Tóth Miklós klub- és Köteles László sportigazgató, valamint a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia vezetői és növendékei helyeztek el koszorút a Szabadi úti temetőben, ezt követően pedig a győri stadionban gyújtottak mécseseket, amelyekkel Miki nevét rakták ki.

A szurkolók sem feledkeztek meg Mikiről. Ők csütörtökön este a győri belvárosban, majd a temetőben gyűltek össze, s a korábbi csapattárssal és jó baráttal, Stark Péterrel együtt emlékeztek az egykori kiváló játékosra.

A Benfica emellett a közösségi médiás felületein is közzétett egy videót, amelyben akkori csapattársai, illetve a Benficát 2002 és 2004 között irányító José Antonio Camacho is megszólalnak.