Könyv a budapesti labdarúgásról

2018. július. 20., 11:28   |    

Könyv a budapesti labdarúgásról

Varga Ferenc az MLSZ, és annak budapesti igazgatósága megbízásából foglalta össze a fővárosi labdarúgás múltját. A könyv megvásárolható az igazgatóság székhelyén.

A XXI. században sűrűn elmegyünk az értékek mellett, de szerencsénkre mindig vannak olyanok, akik ezt nem engedik csak úgy. A budapesti amatőr labdarúgás mindig érték volt, és több mint száz éves múltjával korunkban még inkább az. A Magyar Labdarúgó Szövetség megbízásából Varga Ferenc, aki több hasonló témájú könyv szerzője, a fővárosi labdarúgás szenvedélyes kutatója és gyűjtője a kezdetektől napjainkig, főként az 1926-ban alakult BLSZ-re összpontosítva foglalta össze annak tárgyilagos történetét. Lovász Tamás István, az MLSZ budapesti igazgatója A budapesti labdarúgás története című könyv előszavának első soraiban így ír: „Lassan 92 éve, hogy megalakult az önálló budapesti szövetség. Ez kilenc évtized számtalan ember akaratát, labdarúgás iránti elkötelezettségét (talán nem tűnik szentimentalizmusnak, de a sportág önzetlen szeretetét) takarja. Voltak benne buktatók, nehézségek, viták, sőt talán még veszekedések is előfordultak, mert a BLASZ-ban, a fővárosban ezt sem lehetett elkerülni. De a játék ment tovább, mert az felülemelkedett a vitákon, az egyének vélt, valós, olykor kicsinyes sérelmein.

A játék nagyon is megy tovább! Az egoizmusba rohanó világban az igazi közösségek felértékelődnek, a tízezreket összetartó budapesti amatőr labdarúgás pedig több mint futball. Sok nehézség árán tartotta meg máig értékes formáját ez a közösség, és ez a könyv arra szolgál, hogy álljunk meg picit, nézzük meg jobban, és legyünk büszkék rá.

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság egyesületei a 2018-as évadnyitón átvehetnek belőle egy-egy ingyenes példányt. A könyvet a Budapesti Igazgatóságon (Budapest, 1053, Curia u. 3.) 2 000 Ft-ért lehet megvenni.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS