Kiválasztón jártak az ország legtehetségesebb 14 éves játékosai

2022. június. 17., 18:47   |    

Kiválasztón jártak az ország legtehetségesebb 14 éves játékosai

Csütörtökön és pénteken az MLSZ telki edzőközpontjában rendezték meg az idei kiválasztó edzőtábort, amelyen az ország legtehetségesebb U14-es korosztályú labdarúgói vettek részt.

Az MLSZ sportigazgatósága minden évben az idény végén tartja meg kiválasztó edzőtáborát, az idei programra a tíz kiemelt akadémiáról négy-négy játékos, míg a tehetségközpontokból huszonnyolc labdarúgó érkezett Telkibe.

A játékosokat négy csapatba osztották, és mindegyik csapat tagjai két-két mérkőzésen mutathatták meg tudásukat az MLSZ szövetségi edzőinek és a klubfejlesztésben dolgozó szakembereknek. A játékosokat ezt követően komplex értékelési szempontok alapján, posztonként értékelték ki, majd elkészült egy lista azokról a futballistákról, akik a legjobb teljesítményt nyújtották a két nap során, és a későbbiekben szóba jöhetnek az U15-ös korosztályos válogatott összeállításakor.

– A kiválasztó program végére kialakult egy játékosbázis azokkal a gyerekekkel, akik a legjobb benyomást tették a szakemberekre, de a kiválasztási folyamat ezzel nem ért véget – mondta az mlsz.hu-nak Németh Antal, az utánpótlás-válogatottak szakmai vezetője. – Júliustól a korosztályos válogatott vezetőedzője folyamatosan járja majd a bajnoki mérkőzéseket, nemzetközi tornákat, és figyeli a most bemutatkozó tehetségek teljesítményét, valamint azokat a játékosokat is, akik ezúttal nem tudtak részt venni a kiválasztón, de szóba jöhetnek az U15-ös korosztályos válogatottban. A kiválasztás több évig tartó folyamat, egészen az U17-es tétmérkőzésekig folyamatosnak kell maradnia, hiszen ebben a korban nagyon eltérő a játékosok fejlődése, lesznek lemaradók és olyanok is, akik később érik utol vagy előzik meg kortársaikat.

A két nap alatt a pályán kívül is gazdagodtak élményekkel a labdarúgók, hiszen két korábbi válogatott játékos, Dárdai Pál és Gera Zoltán is hosszasan mesélt nekik sikerekben gazdag pályafutásukról.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS